Kuş gagası ve Müslümanlar...

Gagası kırılan bir kartal ve penguen için protez gaga yapılmış bir ülke Amerika. Alkışlanacak bir durum bu, sonuçta o protez gagalar sayesinde hayvanlar açlıktan ölmeyecekler. 

Gagası kırılmış kuşlara bile yardım eli uzatan bir gelişmişlik düzeyi 3 insanın öldürüldüğü bir nefret suçunda 72 saat nasıl bu kadar sessiz kalabildi?

Zurnanın zırt dediği yer burası ve mutlaka açılması gerek...

***

ABD bir süredir siyahi vatandaşlarının isyanını yaşıyor.

Beyaz polisler siyahi vatandaşlara karşı çok daha kolay silah kullanıyor ve her seferinde yargılanmalarına bile gerek duyulmuyor.

Bir yanda gizli ırkçılık iddiaları diğer yanda siyahilerin daha fazla suça karıştıklarına dair istatistikler...

İstatistikleri masaya koyanların unuttuğu şey ten rengi ya da dini inanç ya da dil üzerinden genellemeler yapmanın da ırkçılık olduğu.

İşin kötü tarafı Amerika’da güvenlik takıntısı çoğu zaman gerçeklerin ya da nefret suçunun önüne geçer.

***

Görünen o ki, 11 Eylül saldırılarından sonra başlayan İslamofobi, IŞİD’in infaz görüntüleri ve Charlie Hebdo saldırılarıyla yeniden alevlenmiş durumda.

3 Müslüman gencin öldürülmesi buna bağlı mıdır bilmem ama cinayetlerin ardından ABD Yönetimi ve medyada görülen sessizlik tam da bu İslamofobi’nin sonucudur. 

3 Müslüman genci öldüren Craig Stephen Hicks, 4 Mart’ta hakim karşısına çıkacak.

Kuvvetle muhtemel savunmada cinayetler cinnet hali olarak tanımlanacak, Hicks’in otopark tartışması yüzünden başka komşulara da silah çektiği tanık ifadelerine yansıyacak. 

***

Başkalarına çekilip ateşlenmeyen silah neden 3 Müslüman genç için ateşlendi? Kaldı ki cinayetler park yerinde değil evde işlendi yani cinnet anı iddiası da yerine oturmuyor.

Her neyse cinayetler üzücü ama cinayetleri görmezden gelen tavır ürkütücü.

İslamofobi yasal önlemlerin alınması gereken bir boyutu çoktan aştı. Bakalım cesaret eden siyasetçi çıkacak mı?