Kusursuz F.Bahçe

Fenerbahçe, Galatasaray derbisini Saracoğlu’nda bir kez daha kazanan olurken, mükemmele yakın bir futbol sergiledi. Kuyt’ın yerine giren Emenike’nin dışında bütün futbolcular görevlerini iyi yapan oldular.

Kaleci Volkan Demirel sakin, oyuna iyi konsantre olmuş, Galatasaray’ın cılız akınlarını özellikle Burak’la birebir kaldığı pozisyonda iyi bir zamanlama ile gole izin vermemiştir. Bruno Alves ve Egemen bütün hava toplarını alırken, Drogba’yı aralarına alarak adeta sandviç yapmışlardır. İki kenar bek Gökhan Gönül ve Caner’le hem savunma hem de hücum ağırlıklı futbol sergileyerek Galatasaray’ın kanat akınlarını silip süpürmüşlerdir.

Emre Belözoğlu oyunda kaldığı süre içinde iyinin ötesinde güzel, Baroni ise golünü atarak bir kez daha Fenerbahçe’nin liderlik yoluna büyük katkı sağlamıştır. Emre’nin penaltı golü de zannediyorum Fener formasıyla Galatasaray’a karşı ilk golünü atarak  Fenerbahçe tarihine geçmiştir. Ersun Yanal’ın talebeleri emin adımlarla liderliğini sürdürürken şampiyonluk yoluna da yeşil ışık yakmışlardır.

***

Galatasaray’a bakacak olursak; Mancini’nin Cim-Bom’u henüz beklenen seviyeye gelmemiştir. Saracoğlu’ndaki Fenerbahçe derbisi ise Galatasaray adına 14.’ncü kez de olsa bir kabus gibi üzerine çökmüş olduğunun devamıdır. Ne savunma anlayışı, ne orta saha organizasyonu, ne de hücumda Fenerbahçe karşısında tüm futbolcularıyla hiç bir varlık gösterememişlerdir.

Yıllardır süren Galatasaray üzerindeki Saracoğlu baskısı hala devam ede geliyor. Futbolcular Fenerbahçe’nin psikolojik üstünlüğünü peşinen kabul ettikleri için daha bilmemki kaç seneler sonra bile bu düşünceleriyle kabusu devam ettireceklere benziyor. Ben iddia ediyorum ki, Mancini’nin yerine Fatih Terim kalmış olsaydı, en azından kaybetmemeyi yeğler maçı berabere bile bitirebilirdi. Mancini-Fatih Terim değişikliği şimdilerde iyiye doğru bir farklılık getirmemiştir.

***

Beşiktaş lige iyi başlayan, Galatasaray maçı sonrası beklenenlerden uzak kalan son Kayserispor maçını farklı kazanarak moral bulan oldu. Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi’nde çok başarılı. Ama Türkiye’deki ligimizde aynı başarıyı gösteremiyordu. Gençlerbirliği karşısında 2-0 öndeyken 3-2 kaybetmeleri yorgun ayakların göstergesinden başka hiç bir şey değildir.