Kutlu Doðum

Bir þeyler eksik bir þeyler yanlýþ olmadý mý? Gelenekler zamanla dinin önüne geçirilmeye çalýþýlmadý mý? Her þeyin bir amacý var, dolayýsýyla yaradýlýþýmýzýn da. Bu amacý gerçekleþtirecek þekilde fýtratýmýza uygun nasýl yaþamamýz gerektiðini de bize öðretecek olan ancak Cenâb-ý ALLAH deðil midir? Öyleyse Kur’an-ý Kerim bizlere mushaf kýlýfýna hapsolunsun diye gönderilmiþ olabilir mi? Deðilse, sizce de,  her an hayatýn içinde okuyup faydalanmamýz gerekmez mi?

Merhum Mehmet Oruç hocamýzýn da dediði gibi: “Kur’an’ý getiren, Kur’an’da gelen Hz. Muhammed s.m dir. Bu kitabdaki ahlâk, O’nun ahlâký; hal,  O’nun hali; irfan, O’nun irfaný; mutluluk, O’nun mutluluðudur. Nitekim Hz. Ayþe ra. Peygamberimizi daha yakýndan tanýmak isteyenlere, “siz hiç Kur’an okumadýnýz mý?” demiþtir. O, Kur’an-ý nâtýktýr. O’na sarýlan, Kur’an’a sarýlmýþ; O’ndan ayrýlan Kur’an’dan ayrýlmýþ olur. 

“ALLAH, her durumda senin ALLAH’ýndýr. Öyleyse her durumda sen de O’nun kulu olduðunu unutmamalýsýn” der evliyalarýmýz. Bu nedenle, ALLAH’ýn istediði gibi insan olmak için, Ýslâmýn hayatýn dýþýnda deðil bilakis içinde olduðunu da bilmemiz gerekmez mi?

Peygamberimiz: “Mü’min arabulucu ve birleþtirici kiþidir. Böyle olmayan ve birliðe hizmet etmeyende hayýr yoktur. Ýmandan sonra iþlerin en üstünü, insanlarýn birbirlerini sevmeleridir. Birbirinizi sevmedikçe -ALLAH’ýn istediði gibi- asla iman etmiþ olmazsýnýz. Birbirinize düþmanca saldýrmayýnýz. Ey ALLAH’ýn kullarý! O’nun emrettiði gibi kardeþler olunuz. Yani kardeþçe yaþayýnýz. Müslümanlar arasýnda dargýnlýðýn üç günden fazla sürmesi helâl olmaz” der.

Birlik ve beraberlikte yarar, bölünmede zarar vardýr. Bu nedenle birbirimizin fikir ve vicdan hürriyetine saygý duymalý, ayrýlýklara sebebiyet vermeden, kardeþçe yaþamalý ve bu gayret içinde olmalýyýz. Ýslâm “TEVHÝD” dinidir. Ýslâmý yaþamak demek ‘tevhid’i yaþamak demektir. Tevhidte ayrýlýk, ayýrýcýlýk olamaz, eðer olursa, artýk orada tevhidin varlýðýndan söz edilemez.

Peygamberimiz ilme, bilgiye önem verir ve teþvik ederdi. Ýlim sahibi, faziletli ve erdemli kiþilere saygý gösterirdi. Kendisine yapýlan iyilikleri unutmaz, teþekkür eder, vefa olarak, iyilik yapan kiþileri her zaman iyilikle anardý.  Bu örneklikle; baþta Ehl-i Beyt olmak  üzere, peygamber efendimizin ashabý,  Peygamberimizi tüm insanlýk âlemine duyurma bahtiyarlýðýna eren, “Hz. Muhammed ‘in(sav) ayaðýnýn topraðýyým”  diyen Hz. Mevlâna, Þemseddin-i Tebrizî Hz., Þeyh Yahyâ Efendi Hz., Eyüp Sultan Hz.,sair evliyaullah , merhum Mehmet Oruç  hocamýz,Mustafa Ýslâmoðlu,Prof.Mehmet Okuyan, Prof. Bayraktar Bayraklý, Prof.Nihat Hatipoðlu hocalarýmýz ve þu an ismini yazamadýðým tüm âlimlerimiz için ALLAH’a hamd ve þükür olsun, her birine gönül dolusu teþekkür olsun. Dini korkutarak deðil sevdirerek; sevgi, edep ve hoþgörüyle anlatan tüm din adamlarýmýzdan ALLAH razý olsun.

Kutlu Doðum haftasýnda mutlulukla ve aþkla baþta peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) olmak üzere ehl-i beyte ve diðer tüm peygamberlerin aziz ruhlarýna, peygamber efendimizin ashabýna, þehitlerimize, velilerimize ve HAKK’ýn rahmetine ermiþlere hediye edilmek üzere El Fatiha...