Lanetli ses

Uçaktayım; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin şubesinin düzenlediği “28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Türkiye” başlıklı konferansa giderken bu makaleyi yazıyorum... 

Kulağımda müthiş bir uğultu. Yok yok, uçaktaki basıncın sebep olduğu uğultu değil bu. Yaklaşık bir asırdır Müslüman Anadolu halkına kan kusturan o lanetli sesin uğultusu bu. Nerede olursa olsun, kaç desibel olursa olsun, kaç kilometre uzaklıkta olursa olsun bu lanetli sesi hemen tanırım! 

Uğultu, Atatürkçüler’in içinde bulundukları çukur hallerini canlı canlı yayınlayarak  ‘büyük hizmet’ yapan Hakk ve halk düşmanı televizyon kanalından geliyor. Bir zamanlar Fransa’dan Müslüman Anadolu halkına hırlayan Mine G. adlı insan görünümlü özne Türkiye’de de hırlama cesareti bulabiliyor, ‘Halk TV’ adlı televizyonda garip hareketlerle salyalarını akıtarak tehditler savuruluyor. AK Parti öncesi yaşadığı mağduriyetleri dile getiren insanımızla dalga geçen Mine G, iktidarı tekrar ele geçirdiklerinde aynı mağduriyetler yaşatacaklarını söyledi. Şu an mağdur olduklarını iddia eden Mine G, “Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette bugün gelecek” tehdidinde bulundu. Mideniz sağlamsa görüntülü olarak internetten Mine G’nin mezkûr videosunu seyredebilirsiniz. Videoyu seyrederken insanlık adına hicap edip yüzünüz kızaracak ama onlardan olmadığınız için de Allah’a hamdü sena edeceksiniz. 

Mine G. salyalar akıtarak tehditler savururken stüdyoda buluna güruh da eski günlerin hasretiyle alkışlıyorlardı. Mine G’nin sözleriyle histeri nöbeti geçiren stüdyodaki güruhun geçmişin özlemiyle kanlanan gözlerinin önünden filim şeridi halinde idam sehpaları, okul önlerinde coplanan başörtülü kız çocukları, oğullarının yemin törenlerine katılamayan yaşmaklı analar geçtiğini tahmin etmek zor olmasa gerek; bunun için yaşıyorlar! 

Mine G. vakasının münferit olmadığı mâlûmunuz. Ellerine fırsat geçtiğinde bu güruhun neler yapabileceklerine geçmişleri iyi bir referans! 

16 yıllık AK Parti iktidarında mezkûr güruh hâlâ fütursuzca tehditler savurabiliyor olmasının sebebi ne ola ki? Yoksa darbecileri ‘mağdur’ diyerek ve üstelik ceplerine para koyarak beraat ettirmek olmasın! Veyahut, darbe yapmaktan müebbet verip sonra özel şoförleriyle evlerine göndermek mi! Ya da 28 Şubat cuntasının sadece tek kanadını yargılayıp diğer unsurlarına dokunmamak olmasın!.. 

Uçağım inmek üzere, kemeri bağlamak zorundayım! O lanetli sesin uğultusu kesilmek bir yana artarak devam ediyor. İnşaallah TÜGVA’daki kardeşlerimle desibeli artan uğultuyu konuşup bu lanetli sesi kesebilmenin yolunu arayacağız. 

O lanetli sesin uğultusu arasında “Kemerleri bağlayın” sesini duyar gibi oldum!..