Lazio’ya yetmez

Fenerbahçe, Akhisar karşısında kendi evinde oynamasına rağmen iyi futbol sergileyemedi demek gerekir. Özellikle ilk yarı itibariyle daha fazla organize ataklar geliştiren Akhisar, iyi oynadı gözükmesine rağmen üretimde zayıf kalınca, aradığı golu bulamadı.

İlk yarıda Fenerbahçe’nin Sow ile kazandığı bir golü vardı. Tribünde en ücre köşede maçı izleyen taraftarlar bile bunun gol olduğunu gördü. Ama her nedense maçın hakemleri böylesine net bir pozisyonu görmezden geldi. Böylece de Fenerbahçe’nin net bir golü de güme gitmiş oldu.

Fenerbahçe orta sahası rakibine o kadar rahat pozisyonlar verdi ki, bu anlarda yorgun ayakların sahipleri Meireles ve Cristian olarak gözükür oldu. Ayrıca olağanüstü top kayıplarında başta Dirk Kuyt, sonra Caner ve daha sonra da Sow, baş aktörler olarak öne çıktı.

İkinci yarının hemen başında Webo’nun golüyle öne geçen Fenerbahçe, oyunda daha fazla skoru artırabilecek pozisyonlara girmesine rağmen Kuyt ile, Sow ile, Webo ile, Cristian Baroni ile fırsatları harcayan taraf oldu.

Çağdaş’ın bir kafa şutunun Fenerbahçe’nin üst direğine çarparak dışarı çıkması Sarı Kanarya adına şans anı olarak kayıtlarımıza geçti.

Fenerbahçe eğer bu futbolla perşembe akşamı Lazio karşısında galibiyet bekliyorsa, çok büyük yanlışlara düşmüş olur. Akhisar Belediyespor karşısındaki futbol Fenerbahçe’nin Lazio’yu mağlup etmesine yetmez.

Gökhan Gönül’ü, Emre Belözüğılu’nu özellikle bu maçta gözlerim çok aradı. Bu iki oyuncunun Fenerbahçe adına ne kadar önemli olduğu bir kez daha apaçık meydana çıkıt.

Bilmiyorum Sarı-Lacivertli futbolcular Lazio maçını düşünerek mi Akhisar karşısında bu futbolu sergilediler. Ama bu futbol Akhisar karşısında bile sıkıntılı dakikaları izletir oldu.

Fenerbahçe’nin Sow ile kazanmış olduğu ikinci gol ise ligimizdeki şampiyonluk yolunda Kanarya’nın emin adımlarla yürümesini sağladı... Sağladı ama, Akhisar Belediyesi’nin savunma yanlışını da Sow’un attığı bu golde belirtmek isterim.

Kısacası Fenerbahçe çok çok iyi futbol oynamamasına rağmen, attığı iki golle 3 puan kazanmış oldu. Umarım bu galibiyetin vereceği moral Lazio karşısında takımın daha derli toplu bir futbol oynamasını ve kazanmasını sağlar.