Leyleğin ömrü lak lakla geçer

Türk futbolunun kendine özgü biçim, ilke ve özelliği yoktur deriz ama; sanıldığı gibi değiliz. İşte bizim, bize has profilimiz:

-  50 yıldır her sene "Bu hakemlerle bu lig bitmez" deriz. Her lig bitti.

-  Maçlar ne kadar kalitesiz geçerse geçsin, oynanan maçlar için hep "Böyle lig görülmedi" manşetleri atarız.

-  Klasik cümlelerimizden biri, "İlk yarıyı lider bitiren, ligi şampiyon bitirir" ifadesidir.

-  Avrupa'nın bütün ufak cep ülkelerine, tarihlerinin ilk puanlarını hep biz verdik.

-  Kulüplerimiz; Avrupa kupalarında yakaladığı şaşırtıcı başarılarının öncesinde ve sonrasında, ligde mutlaka puan kaybeder.

-  Her sene, mutlaka en az bir başkan; "Takımı ligden çekeceğim" der. Bunu yapmaya cesaret edecek tarihte biri bile çıkmadı.

-  Medya, hiç gerçekleşmeyecek en az 300 yalan transfer haberi yapar.

-  Her yıl; FIFA ve UEFA'nın, mali kriterlere uymayan kulüplerimiz yüzünden, Türk futbolunu Avrupa arenasından sileceğinden korkarız.

-  Neredeyse 50 yıldır her sene, Maliye Bakanlığı'nın; "Vergi ve sigorta ödemeyen 3 büyüklerin canını yakacak" haberlerini duyarız ama, her defasında da affa uğrarlar.

-  Beşiktaş, İngiliz devi Liverpool'u elese, Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapsa bile; Olimpiyat Stadı hep uğursuz sayılır.

-  MHK'nın "İstenmeyen Hakem" ilan edilen bir hakemi, "Biz herkesi her maça veririz" diye efelense de, istenmeyen ismi inadına ve olay sıcakken o kulübün maçına verdiği henüz görülmemiştir. Aradan en az bir, hatta birkaç sezon geçmesi bile beklenir.

-  Kulüp yöneticileri, her sene Avrupa'da bir kupa kaldıracaklarını iddia etse de; 15 yıldır (Galatasaray'dan sonra) ikinci bir tık yok.

-  Aziz Yıldırım; her sene başkanlığı bırakacağını söyleye söyleye başkanlıkta16 yılı devirdi.

-  Futbol Federasyonu, son 20 yılda l5 kez yabancı futbolcu kuralını değiştirdi.

-  Türkiye; yabancı futbolculara ödemediği/ödeyemediği ücretler yüzünden, UEFA ve FIFA'da rekor sayıda şikayet dosyası bulunan tek ülke... Bu yüzden, alt liglerinde takımları (Futbol Federasyonu bile karar alamadan) zor kullanılarak küme düşürülen de tek ülke...