Ýdeal kiloya sahip olmanýn tatsýz yemeklerden geçtiðine inanýyorsanýz, yanýlýyorsunuz. Lezzetli yemeklerle de kilo verebilirsiniz.
Lezzetli bir yemek her zaman bol yaðlý, kremalý, þekerli, yani yüksek kalorili olmak zorunda deðildir. Lezzetli yemek piþirmek için bol tereyaðý, sývý yað, krema, peynir, ve diðer bol yaðlý malzemeleri kullanmak da gerekmez. Gereðinden fazla kullanýlan yað ve þeker saðlýðýnýzý tehlikeye atar.Yemek yemeði ve deðiþik lezzetleri sevenlerin en büyük problemi ise fazla kilolar..ama yemeklere yapýlan sihirli birkaç dokunuþla onlarý hem çok lezzetli hemde saðlýklý ve düþük kalorili olarak hazýrlamak çok kolay.
-Porselen veya demir döküm piþirme kaplarý kullanýn: Böylece tüm et çeþitlerini hiç yað kullanmadan veya çok az miktarda yaðla piþirebilirsiniz.
-Yemeklerinizi süzerek tabaðýnýza koyun: Evde yemekleri kontrol etmek kolaydýr. Piþiriken malzemeleri iyi denetleyebilir ve yað miktarýný ölçerek koyabilirsiniz. Zeytinyaðlý yemeklerinize kiþi baþý 1 yemek kaþýðý ve çorbalarýnýza kiþi baþýna 1 tatlý kaþýðý bitkisel özlü yaðlarý kullanabilirsiniz.
-Acýkýnca kendinize yaðsýz bir çorba yapýn: Tüm sebzeleri bir tencereye koyun ve az suda piþirip mutfak robotundan geçirin. Bir kase çorba sizi hemen doyuma ulaþtýracaktýr.
-Görünen yaðlarý temizleyerek kaloriyi azaltýn: Etlerin üzerindeki, görünen bütün yaðlarý ayýklayýn. Böylece 1 porsiyon tercih ettiðiniz etin kalorisini yüzde 30 azaltmýþ olursunuz.
-Lezzetli soslarýn kalorisini düþürün: Yemeklerde ve salatalarda kullanacaðýnýz soslar ve bu soslarýn lezzetini artýrmak için, mayonez, krema ve yaðlar, yerine sirke, hardal, domates suyu, et veya tavuk bulyon kullanýn.