Liderlik sevinci üç dakika sürdü

Vodafone Arena’daki maça İtalyan temsilcisi Napoli önde baskıyla ve iyi başladı. İlk 15 dakikada 3 net pozisyon yakalayan napoli, özellikle defans arkasına atılan toplarda ve kanatlardan gelen ortalarda etkili oldu. Napoli takım kalitesi olarak hem İtalya’da hem de Avrupa’da önemli bir kulüp. Callejon, Hamsik, Insigne bu takımın en etkili oyuncuları.

Beşiktaş 25.dakikadan sonra özellikle Tosic değişikliğinden sonra onun yerine Adriao’yu sol beke çekip, Cenk’i santrfora aldı. Aboubakar’ı ise sağ kenara gönderip, Quaresma’yı sol kenara alarak düşünülen planlamanın dışında çok etkili ve baskı yapan bir takım haline dönüştü. Bu etkide tribünlerdeki 12. adam yani 40 bin kişilik taraftarının coşkusuna oyuncuları da eklenince hakimiyet tamamen Beşiktaş’ın eline geçti. Sahanın her yerinde üçlü, dörtlü sıkıştırmalarla kazandıkları topları ceza alanına yüksek yollayarak Napoli savunmasının zaafını yakalamayı hedeflediler. Nitekim İtalyan takımının savunması inanılmaz bir uzaklaştırma hatası yapınca top Atiba’nın önünde kaldı ama bu oyuncu golcülük özelliği olmaması ve net vuruş yapamaması nedeniyle topu direğe nişanladı. Beşiktaş’ta kaleci Fabri ilk yarıda defans arkasına atılan toplarda bir libero gibi sezgilerini kullanıp İtalyan forvetlerinden önce topa hakim olarak gole izin vermedi.

İkinci yarıya da etkili başlayan konuk Napoli oldu. 51. dakikada dörtlü zincir defansı kötü yakalayan Napoli, Callejon’layakaladığı yüzde yüz pozisyonu dışarı atınca Vodafone Arena’da herkes derin bir oh çekti. Özellikle Hamsik’in önderliğinde Callejon ve Insigne gibi süratli rakip arkasına koşu yapan bu oyuncuların Allah’tan vuruşları kötü olmasa maçta ortaya çıkan sonuç farklı olabilirdi.

Beşiktaş Napoli karşısında 70. dakikadan sonra tempoyu arttırdı. Aboubakar, Oğuzhan’la iki pozisyonu harcadıktan sonra 79. dakikada Aboubakar’ın yaptırdığı penaltıyı Quaresma gole çevirince tribünler sevince boğuldu. Ancak 82’de Hamsik galibiyet sevincimizi kursağımızda bırakan golü kaydedince durum 1-1 oldu ve liderlik şansını kaçırdık.