Ligde şampiyon adayı çok!

İlk iki haftası geride kalan Süper Lig’de bizleri çok çekişmeli geçecek olan otuz iki haftalık bir mücadele daha bekliyor. Öncelikle bu sezon Süper Lig mücadelesinin geçtiğimiz sezon olduğu gibi sadece iki takım arasında geçmeyeceği ve şampiyonluk yarışının ikiden fazla takım arasında sezonun sonuna kadar kıran kırana süreceği  kesin gibi görünüyor.

Bu sezon geride kalan iki haftada beni en çok Galatasaray takımının şaşırttığını söylemek istiyorum.

Sezona çok kötü giren ve UEFA Avrupa Ligi ön eleme karşılaşmaları sonrasında basit bir İsveç takımına elenen Sarı-Kırmızılılar Serdar Aziz’in yeniden iyileşip formasına kavuşması, Mariano, Fernando ve Ndiaye transferleri sonrasında Süper Lig’e bambaşka bir başlangıç yapıp iki galibiyet aldılar ve şampiyonluk için en önemli adaylardan biri olduklarını gösterdiler. 

Buna rağmen Galatasaray’a iyi bir sol kanat savunma oyuncusunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Geçen iki sezonun şampiyonu Beşiktaş için bu sezon son iki yılda olduğu gibi çok rahat geçmeyecek. Sakat olan Gökhan Gönül’ün eksikliği hissediliyor. Şampiyonlar Ligi grup maçlarını da düşünürsek Siyah-Beyazlı takıma kesinlikle bir stoper lazım. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’de oynayan Lens’i kadrosuna katan Beşiktaş’ta, Quaresma ile Lens arasındaki rekabetin fayda mı yoksa sıkıntı mı yaratacağını hep birlikte göreceğiz. Büyük umutlar ile alınan İspanyol golcü Negredo ise halen fizik olarak pek hazır değil. 

Son üç yıldır şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe’de işler bu sezon da istenildiği gibi gitmiyor. Yeni tranferlerden Valbuena takıma uyum sağladı ve her geçen gün daha iyi olacak. 

Bir diğer yeni transfer Nebil Dirar ise şu ana kadar verimli olamadı. Soldado ve Giuliano’nun transferlerinde ise oldukça geç kalındı. Fenerbahçe takımına da bir stoper transferi kesinlikle gerekli görünüyor .

Bana göre ligin en hazır ve alternatifli takımı Başakşehir. İspanya’nın önemli takımlarından Sevilla önünde elenmelerine rağmen ortaya koydukları güzel mücadele ile ne kadar güçlü ve iddialı olduklarını herkese gösterdiler. Burak Yılmaz transferi ile güçlenen Trabzonspor takımı da bu sezon çok can yakacak gibi görünüyor!