Limonun mucizesi kabuðunda

Turunçgillerin en deðerlisi olan limonun saðlýk için en faydalý içeriði kabuðunda bulunuyor. Antioksidan etkili ‘limone’nin içeriði enfeksiyonlar, deri kanseri ve böbrek taþlarýyla savaþýyor.

SALATALARA lezzetlendirici olarak kullandýðýmýz limonun en deðerli içeriði kabuðunda. Limonun kabuðundaki antioksidan bileþikler vücudu radyasyondan arýndýrýyor. Kýþýn boðaz enfeksiyonundan korumasý, vücudu arýndýrma özelliði, karaciðer, safra ve hazýmsýzlýk üzerindeki olumlu etkisi, enfeksiyonlar ve kanseri önleme ve tedavi etme etkisi limonla ilgili bilinen gerçeklerden bazýlarýdýr. Günlük olarak yarým limon suyunu tüketmek vücuttaki sitrat seviyesini yükseltir ki bu maddede böbrek taþlarýyla savaþmaya yardýmcý olur. Diðer turunçgillerin böyle bir etkisi yok. Hatta greyfurt suyu ters etki yaratýr. Vücudunuz böbrek taþý yapmaya eðilimliyse bu meyveden kaçýnmalýsýnýz.

Kanseri engelliyor

Çoðumuz limonun týpký diðer narenciyeler gibi muhteþem bir C vitamini kaynaðý ve antiinflamatuar bir madde olmasýnýn yanýnda güçlü bir antioksidan olduðunu biliyoruz. Ancak limonda farklý iki bileþke daha keþfedildi. Limonoidler olarak adlandýrýlan özel bir bileþkenin kanser karþýtý özellikleri kanýtlandý. Limonun kabuðunda bulunan bu içeriðin göðüs, karaciðer, akciðer ve deri kanserine karþý önleyici olduðu, meme ve pankreastaki tümörlere karþý da kemoterapiye benzer etkisinin bulunduðu ispatlandý.

1 kaþýk dolusu tüketin

Arizona Üniversitesi’nde yapýlan araþtýrmada, sýcak çayla tüketilen narenciye kabuðunun deri kanseri riskini yüzde 30 azalttýðý kanýtlandý. Limonenin (limon kabuðunda bulunan bir antioksidant) sihirli gücünden yararlanmak için haftada bir yemek kaþýðý dolusu rendelenmiþ limon kabuðunu tüketmelisiniz. Limonata yaparken kabuðunda dahil olmak üzere meyvenin tümünü sýkýn. Bu arada limondaki diðer limonoid olan ‘limonin’ kolesterolü düþürmede etkilidir.

DNA ve yaþlýlýk üzerinde etkili

C vitamini tabii ki dünyadaki önemli antioksidanlardan biridir, hücre saðlýðýný destekleyip hücreleri, serbest radikaller olarak bilinen kanser, DNA bozulmasý ve yaþlanmayla ilgili zararlý moleküllerin neden olacaðý zararlara karþý korur.