Limonun mucizesi kabuğunda

Turunçgillerin en değerlisi olan limonun sağlık için en faydalı içeriği kabuğunda bulunuyor. Antioksidan etkili ‘limone’nin içeriği enfeksiyonlar, deri kanseri ve böbrek taşlarıyla savaşıyor.

SALATALARA lezzetlendirici olarak kullandığımız limonun en değerli içeriği kabuğunda. Limonun kabuğundaki antioksidan bileşikler vücudu radyasyondan arındırıyor. Kışın boğaz enfeksiyonundan koruması, vücudu arındırma özelliği, karaciğer, safra ve hazımsızlık üzerindeki olumlu etkisi, enfeksiyonlar ve kanseri önleme ve tedavi etme etkisi limonla ilgili bilinen gerçeklerden bazılarıdır. Günlük olarak yarım limon suyunu tüketmek vücuttaki sitrat seviyesini yükseltir ki bu maddede böbrek taşlarıyla savaşmaya yardımcı olur. Diğer turunçgillerin böyle bir etkisi yok. Hatta greyfurt suyu ters etki yaratır. Vücudunuz böbrek taşı yapmaya eğilimliyse bu meyveden kaçınmalısınız.

Kanseri engelliyor

Çoğumuz limonun tıpkı diğer narenciyeler gibi muhteşem bir C vitamini kaynağı ve antiinflamatuar bir madde olmasının yanında güçlü bir antioksidan olduğunu biliyoruz. Ancak limonda farklı iki bileşke daha keşfedildi. Limonoidler olarak adlandırılan özel bir bileşkenin kanser karşıtı özellikleri kanıtlandı. Limonun kabuğunda bulunan bu içeriğin göğüs, karaciğer, akciğer ve deri kanserine karşı önleyici olduğu, meme ve pankreastaki tümörlere karşı da kemoterapiye benzer etkisinin bulunduğu ispatlandı.

1 kaşık dolusu tüketin

Arizona Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, sıcak çayla tüketilen narenciye kabuğunun deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı kanıtlandı. Limonenin (limon kabuğunda bulunan bir antioksidant) sihirli gücünden yararlanmak için haftada bir yemek kaşığı dolusu rendelenmiş limon kabuğunu tüketmelisiniz. Limonata yaparken kabuğunda dahil olmak üzere meyvenin tümünü sıkın. Bu arada limondaki diğer limonoid olan ‘limonin’ kolesterolü düşürmede etkilidir.

DNA ve yaşlılık üzerinde etkili

C vitamini tabii ki dünyadaki önemli antioksidanlardan biridir, hücre sağlığını destekleyip hücreleri, serbest radikaller olarak bilinen kanser, DNA bozulması ve yaşlanmayla ilgili zararlı moleküllerin neden olacağı zararlara karşı korur.