Lokeren’i ekarte etmek

EFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Legia'nın Metalist'i yenmesinin ardından gruptaki en önemli maçında Lokeren karşısına çıkan Trabzonspor 2.dakikada kalesinde yaşadığı tehlikenin ardından oyunu rakip sahaya yıkmaya çalıştı. Mersin İdman Yurdu maçında yaptığı güzel orta gol olunca Vahid Hoca sağ açıkta Yatabare'yi denemeye karar verdi. 34.dakikada Constant'ın gollük şutu Trabzonspor'un o dakikaya kadar olan en önemli atağı oldu. 43.dakikada Lokeren cezasahasında elle kesilen topa penaltı vermeyen hakem pozisyonun devamında Waris'in pozisyonuna da penaltı çalmadı. İlk yarının son dakikasında Belkalem'in kaptırdığı top gol az kalsın golle sonuçlanıyordu. Bu atağın ardından ilk yarı 0-0 sonuçlandı.

54.dakikada Mehmet Ekici'nin güzel hareketlerle getirdiği top Waris'in şutu ile kornere çıkarken adeta kornerden gelen ortayla Yatabare'nin atacağı golün habercisiydi. Yatabare'nin golü son haftalarda duran toplardan gelen gollerin devamıydı. 64.dakikada Yatabare pas tercihini yanlış kullanmasa 2.gol işten değildi. 2.golü bulup rahatlamak isteyen Trabzonspor, 72. dakikada Lokeren ceza sahasındaki karambolden ve 74.dakikadaki Cardozo'nun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan da gol çıkartamadı. Bu dakikalarda rakip sahada kurulan baskı sonuç vermedi. Yorulduğu gözlemlenen Constant'ın 88.dakikada attığı golle skor 2-0 olurken Constant oyundan çıkan oyuncu oldu.

 Maçın hakeminin sonuca etki eden hayati bir hata göstermediğini düşündüğümüz anda Waris'in düşürülmesi ile saha kenarında çıldırması ile meşhur Vahid Hoca tribünde çıldırdı. Salih ve Sefa oyuna girdikten sonra oyuna belirgin bir katkı sunamadı. Oyundan alınan Cardozo taraftarın alkışı altında sahayı terk ederken takımın gerçek anlamdaki yıldızı olduğunu bir kere daha gösterdi.

Maçın tartışmasız en iyi ismi her hafta üstüne koyarak formunu yükselten Mehmet Ekici olurken oyundan çıkartılması şaşkınlıkla karşılandı. Waris ise ikinci yarı dağınık bir görüntü verdi. Trabzonspor, üç maç sonunda grubunda 6 puanla 2.sıraya yükselirken 9 gün sonra Belçika'da oynayacağı rövanş maçı için de moral topladı.