Lor peyniri ye göbek sorunundan kurtul

Bel ve karın bölgesindeki kilolardan hızlı kurtulmak için lor peynirinden daha iyi bir yağ yakıcı bulamazsınız. Vücut geliştiricilerinin vazgeçilmez besini olan lor peyniri metabolizmayı hızlandırıyor.

Proteinler; kas ve kemik dokularının korunması, güçlenmesi, yenilenmesi, yıpranmış vücut dokularının onarılması ve metabolizmanın daha iyi çalışmasında önemli işlevlere sahiptir. Protein içeriği zengin olan besinler  metabolizmanın hızlı çalışmasını ve daha uzun süreli tokluğun devamını sağlaması sebebiyle zayıflamak isteyenler için diğer besin grupları olan karbonhidrat ve yağlara göre de idealdir. Daha önceki yazılarımda da hayvansal ve bitkisel olarak çok çeşitli protein kaynakları olduğunu sizlerle paylaşmış ve en iyi protein kaynaklarının başında peynir olduğundan bahsetmiştim. Ancak hangi peynir metabolizmayı en iyi çalıştırır ve kasları arttırır konusunda detaylar vermemiştim. Markete gittiğinizde oldukça fazla çeşitte peynirin olduğunu görürsünüz. Yüzlerce çeşit peynir arasında düşük kalorisi ve zengin protein içeriği ile ön plana çıkan peynir türü ise lor peyniridir.

Yağları yakıyor, kasları geliştiriyor

Beslenme uzmanı olarak çok net söylemelim ki; lor peyniri gerek zayıflamak isteyenler gerekse sporcular ve vücut geliştiriciler için vazgeçilmez bir besin.  Lor aynı zamanda bazı kronik hastalıklar içinde direk hastalığın yan etkilerini ortadan kaldıracak peynirlerin en sağlıklısıdır. Neden mi? Öncelikle lor peynirinin sodyum içeriği de diğer peynir türlerine göre düşüktür. Kalsiyum ve fosfor gibi kemik ve diş sağlığı için gerekli minerallerden de zengin. Ayrıca peynir türlerinin hepsinde ama özellikle lor peynirinde yoğun olarak bulunan kasein adlı bir aminoasit, çok yavaş sindirilmesi sebebiyle özellikle gece tüketildiğinde uyku süresinde gerekli olan enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor.  Ne kadar çok kasınız varsa metabolizmanız da o derece hızlı çalışır ve daha hızlı kilo verirsiniz. Bu sebeple kazeinden zengin lor peynirinin özellikle gece yiyin. Akşam yemeklere ve salatalarınıza bol lor peyniri ekleyebilirsiniz.