Maç gününden kalan...

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı nefesleri kesti.Goller, kartlar, pozisyonlar, konuşulacak çok şey oldu.Ama tüm bunlar arasında atlanan bir başka gerçek var, maç üzerine haber ya da yorum yapan kimsenin dikkatini çekmedi.Bu tür maçların seremonisinde takımlar sahaya çocuklarla çıkar.

Çocukların üzerinde de rakip takımın formaları olur.Yani Fenerbahçeli futbolcular, Beşiktaş forması giymiş çocuklarla, Beşiktaşlı futbolcular da Fenerbahçe forması giymiş çocuklarla sahaya çıkar, tribünleri öyle selamlarlar.Bu maç öncesi öyle olmadı.Sahaya çıkan tüm çocukların üzerinde Fenerbahçe forması vardı.

Sporun dostluk kısmının vurgulandığı kısacık anı bile beceremedik.Ve daha önemlisi bu kimsenin dikkatini çekmedi...

Saba iyi Adriana zor...

Acun Ilıcalı geçen hafta birkaç programda kafasındaki TV8’i anlattı.Hemen her program ve röportajda “İzin verirlerse kendi ekibimle çalışmak istiyorum” vurgusu dikkatimi çekti.Daha önce de söylemiştim, Acun’un patron hakkı var ve bu piyasada bırakın patronu yöneticilerin de kendi ekibiyle çalışma hakkı vardır.Buralarda pek bir sıkıntı yok.

Acun’un kafasındaki kanal zaman içerisinde şekillenecek ama Saba Tümer’in TV8’de program yapacağı konuşuluyor.Bence iyi tercih, beğenin ya da beğenmeyin ama Saba Tümer seyircisi olan bir ekran yüzüdür.Acun Medya’nın konuk portföyü sayesinde seyredilir bir yayına imza atabilir.

Öğrendiğimiz bir başka yenilik Adriana Lima’ya moda programı yaptırma fikri.Türk seyircisi tercüme edilmiş, seslendirilmiş programları pek sevmez kaldı ki moda programı seyircisi ulaşılabilen bütçe ve kıyafetleri tercih eder.Burada bir noktanın daha altını çizmek lazım.Acun Ilıcalı kanalıyla ilgili beklentiyi yüksek tutuyor.Medya da buna yardımcı oluyor, mesela Alex’in futbol programı yapacağı haberi doğru değilmiş.

Yüksek beklenti bir yere kadar iyidir ama bir yerden sonra seyirci o beklentinin karşılığını ister, verdiğiniz iyi olsa bile isim aramaya başlar.Acun Ilıcalı, yeni kanalı için bir iletişim stratejisi oluşturdu mu bilmem ama sanırım buna da ihtiyaç var.

3 adam iyi yolda...

Star TV’nin 3 Adam’ı bu hafta açık fermuar kriziyle gündeme geldi ama program iyiydi.

Özellikle de Amerika’dan gelen dublör ekibinin gösterisi.Yayına hızlı ve ilgi çeken bir gösteriyle başlamak her zaman iyidir, seyirciyi programda tutar.3 Adam giderek daha çok oturan bir program olmaya başladı.