Maç yayınında torpilli yüzler...

Brezilya-Almanya maçında şoke olmuş Brezilyalı taraftar yüzleri seyrettik ekranda. Toplam 8 golün ve çok sayıda pozisyonun olduğu bir mücadelede ekrana yüz yansıtmak zordur. Hangi kamera seçecek, hangi anda ekrana gelecek çok hesap ister. Maçı seyredenlerin dikkatini çekmiştir, bulunan ve ekrana yansıtılan yüzler gerçekten anlam ifade eden yüzlerdi. 

Peki bizim maç yayınlarında 
ekrana yansıyan yüzler neden bu kadar dikkatli seçilemiyor? Yönetmenler iş bilmediğinden değil. Sebep basit,  bizim maç yayınlarında çok hatır gönül ricası olur.

Çocuğu futbolcularla sahaya çıkan gazeteciden tutun da çok sayıda isim maçı kim yayınlıyorsa, yayın yapan kuruluştan kimi tanıyorsa arar, “aman beni de gösterin” der. 

Haksızlık etmeyeyim, iki üst düzey takım arasında hazırlık maçında bile böyle bir skor görmek zordur, o yüzden hüzünlü yüz sayısı olmayacak kadar fazlaydı Salı gecesi ama fark etmez. Tribünde otururken bile torpil arayan isimler var ülkemizde...

Yorumcular ne der acaba?

Futbol yorumcuları Türkiye’de en çok hakemleri eleştirir ya, dün gece Dünya Kupası Yarı Final Maçı’nda sahada Türk hakemler görev yaptı.

Baba mesleğini seçen, bunun zaman zaman faydasını gören, zaman zaman da sonra konuşacağımız zararlarını gören Çakır alabileceği en iyi maçlardan birini aldı statü olarak.

Türkiye’de yönettiği her maçın ardından fazlasıyla eleştirilen, hatta UEFA’nın nasıl seçtiği bile tartışma konusu edilen bir isimdir Cüneyt Çakır. UEFA yetkililerinin kendilerine olan davranışlarına bakarak Çakır’ı saha dışında da çok saygılı bulduklarını biliyorum ama sadece “iyi çocuk” diye kimseye yarı final verilmez. Bu şartlar altında ya yorumcular taca çıktı ya da UEFA, kararı siz verin artık...

Güllerin Savaşı iyi başladı...

Kanal D’nin yeni dizisi Güllerin Savaşı zor bir gecede çok iyi bir başlangıç yaptı. Bir yanda maç diğer yanda yerli sinema Berlin Kaplanı vardı ama aradan sıyrılmayı bildi.

Doğrusunu isterseniz yeni bir dizinin, bu kadar zor bir gecede, böyle bir sonuç alacağını tahmin eden de pek olmadı. Demek ki bir iş iyi oldu mu karşısında ne olursa olsun kuvvetli başlayabiliyor.

Kanal D Çarkıfelek’ten reklamsız geçişle işi bir nebze kolaylaştırdı ama seyirci seyrettiğini beğenmezse hemen gider. Yazın klasik komedi dizilerinin dışında bir iş bu. Dünya Kupası ve Ramazan Bayramı’ndan sonra alacağı reytingler dizinin geleceğini belirleyecektir ama başlangıç umut verici...