Macar’ı yeneriz

Önce Avrupa ikincisi olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nı kutluyorum. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa takımlarına karşı kadın basketbol takımlarımız zirve maçları oynayamazdı. Nereden nereye geldik. Helal olsun Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız’a...

Maçtan sonra basketbolcularımızın yüz ifadelerine baktım, olağanüstü üzüntüler içinde gözyaşlarını dökenler vardı. Artık şampiyon olamıyoruz diye üzülmeye başladık. İkincilik kesmiyor. Bundan sonraki hedefler, şampiyonluk ve finale oynamak ise bir tekrarını daha önümüzdeki yılda görmek için beklentiler içindeyiz.

Gelelim A Milli Futbol Takımımız’a... Andorra karşısında 2-0’lık galibiyetten sonra Brezilya’ya gitme şansımızı tekrardan gündemimize getirebilmek için Macaristan maçını mutlaka kazanmak zorundayız. Andorra çok kötü bir takım. Mahalle takımı bile değil. Garsonlar, elektrik tesisatçısı gibi toplanan bir onbire karşı futbolumuz iç açıcı gelmemiş olabilir ama kazanmış olmamız da umutları tazelemiştir bence.

Arda Turan’ı çok farklı gördüm Andorra karşısında. Teknik kapasitesi zaten yüksek futbolcuydu. Fiziksel gücünü ve dayanıklılığını da birleştirerek iyi bir Avrupalı gibi izlettirdi kendisini bize. Abdullah Hoca, Selçuk’u baştacı etsin. En kötü Selçuk duran topları gole çevirmesi yüksekse mutlaka oynatılmalı. Burak gollerini atmaya devam ediyor. Onun asli görevi gol atmak zaten. Kısacası fazla detaya girmeden Macaristan maçından mutlaka üç puan alırız ve Brezilya yoluna yeşil ışık yakmış oluruz.

Milli Takımımız’ın Macaristan karşısında çok daha farklı bir zeminde oynayacağını düşünerek, tribünleri dolduracak kitlesel desteği de arkasına alarak kazanma adına maçın favorisi bence. Keşke Fenerbahçe’nin milli kalecisi Volkan Demirel kesik yemeseydi. Geçmişteki iyi performansını milli kalede devam ettirmesi gerekirken inanılmaz hataları üst üste yaptığı için bu görevi Onur’a bıraktı. Onur da en az Volkan kadar iyi kaleci. Onun da başarılı kurtarışlarını izlemeye devam ediyoruz.

En büyük beklentimiz de elbette alkışlamak için karşılaşmanın sonunu beklemek olacaktır.