Maçın sonucunu penaltılar belirledi

Alper Ulusoy’un hatalı kararları ile Eskişehir’i farklı yenen, Tuzla karşısında  zorlanan sarı lacivertli takım, geçtiğimiz haftayı evinde mağlubiyetle geçiren Rizespor önünde ilk yarıda  iyi, ikinci yarıda ise vasat bir oyun oynayarak tek farklı galibiyetlerine bir yenisini ilave etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, sakat Gökhan Gönül’ün yerine Şener Özbayraklı’yı, Caner Erkin’in yerine de Hasan Ali’ye savunmada yer vermeyi tercih etti.

Ortada Ozan Tufan ısrarını sürdüren Sarı-Lacivertliler’in Portekizli hocası santrfor mevkii için yine Fernandao’ya formayı teslim ederken Volkan Şen de ilk onbir de kendine yer bulan başka bir  isim oldu.

İlk yarıda  baskılı oynayan taraf olan Fenerbahçe Josef ve Fernandao’nun kafa vuruşlarında gole yaklaşmasına rağmen beklediği golleri Fernandao’nun iki penaltı golü ile bulurken konuk ekip ise oldukça etkisiz göründü. İkinci yarının hemen başında yedikleri gol Fenerbahçeli oyuncuların bir süre paniğe kapılmasına neden oldu .Son yirmi dakikada Fernandao -V.Persie değişikliği ile farkı arttırmak isteyen Pereira’nın bu hamlesi de sonuç vermedi

Sarı lacivertli takımın tek eksiği oyuna ağırlığını koyacak, panik anlarında takımı toparlayacak usta ve lider bir oyuncunun eksikliği olarak görülürken en önemli avantajı ise her mevkide oynayan oyuncularının çok kaliteli alternetiflerinin olması.

İlk yarıda başarılı maçlar yönetmesine ve yeni yıldan itibaren göğsünde FIFA kokartı  taşımasına rağmen hala profesyonel hakem kadrosuna alınmayan hakem Deniz Ateş Bitnel’in Fenerbahçe lehine verdiği ilk penaltı ucuz bir karardı. İkinci penaltı kararı ise kesinlikle doğruydu ve top Rizesporlu Sercan’ın doğal konumunda olmayan açık durumda bulunan eline çarptı.

İkinci yarının hemen başında Volkan Demirel’in rakibine yaptığı kontrolsüz harekete Rizespor lehine verdiği penaltı kararı son derece doğruydu. Oyun içindeki genel yönetimi de ilk penaltı kararı hariç başarılıydı.