Maçın tekrarı bir fiyaskodur

Mancini’nin, Türkiye’de kendini dokuz köyden kovduracak “Önce ekonomisi sonra bir çok şeyi ileri gitti ama, Türk futbolu geri kalmış” doğru sözü; bu hantal kafalara dank etmez... Federasyonun, Kasımpaşa-Beşiktaş maçı için aldığı yeniden oynanması kararı, tam bir fiyaskodur ve bu sporda neden geri kaldığımızın açık bir argümanıdır.

UEFA duysa ya da Kasımpaşa doğrudan Avrupa Futbol Birliği’ne itiraz etse, o maç asla tekrarlanmaz. FIFA ve UEFA, hakem raporlarına aykırı olarak maçların tekrar edilmesine şiddetle karşı çıkmaktadır. Liglerin yazboz tahtasına dönüşmesine izin vermiyorlar. Yeniden oynanmasına karar verilen sayısız maçların tekrarını engellediler. Bu karar da Avrupa’dan döner!

***

Çok değil, daha iki ay kadar önce; biri Almanya’da diğeri Hırvatistan’da gol olan pozisyon aut sayıldı, auta giden top gol sayıldı. Bunlar televizyon ekranlarında çok açık bir şekilde de belgelenmesine rağmen; hakemlerin verdiği kararlar geçerli sayıldı. İkisinin de tekrarına gidilmedi.

Bizim federasyonun aldığı kararın gerekçesi bile, bu maçın asla tekrar edilmemesi gerektiğinin argümanı ile dolu... Hakemin penaltı kararı vermemiş olmasını, cahilce ve herkesi enayi yerine koyarak dayanak yapmışlar... Rezalet!

Hangi federasyon, hangi tahkim, hangi kurum; hakemin vermediği bir penaltıyı kural hatası sayabilir?

Bir hakemin bile bile, kasıtlı, art niyetli olarak verebileceği bir penaltıyı bile yok sayamazsınız. İptal edemezsiniz. Haklı olarak verilmesi gerekeni bile (Verilmemişse) verdiremezsiniz.

Federasyon; Beşiktaşlı iki kişi, Başkan Demirören ve yönetim kurulu üyesi Mete Düren’in açık baskısıyla, nehiri tersten akıtmıştır. Bu maç tekrarlanmamalı, tekrarlanmayacak...

FIFA’nın kızılcık sopası, yakında ensenizdedir.