Madalya da isterler

“Yüz verince astarını ister” deyimini müsaadenizle “Eve yollarsan darbeciyi aklanmak ister” diye değiştiriyorum! 

Bayram günü darbelerden ve darbecilerden bahsetmek istemezdim ama ne yaparsanız ki darbecilere hak ettikleri cezaları veremeyince onlar hayatımızdan çıkmıyorlar. Bir şekilde kendilerinden bahsettiriyorlar.  

AK Parti 28 Şubat darbesini gerçekleştiren cuntayı zamanında yargılayıp cezalandırsaydı 15 Temmuz’un olmayacağına dair toplumda ortak bir kanaat var. Bakın yine darbe söylentileri dolaşıyor. Fethullahçı Terör Örgütü gibi taşeron bir örgüt olan PKK’nın partisi HDP’nin eski milletvekili Hasip Kaplan iki gün önce Twitter’da, “Son fısıltı. Darbe olursa iktidar nereye sığınır” diye yazabildi. Müslüman Anadolu halkını hâlâ darbeyle korkutmak isteyenlerin olması, buna cesaret gösterebilmesi hepimizi düşündürmelidir!  

Yeni bir darbe teşebbüsü olduğunda halk yine Allah’ın izniyle gerekeni yapar lâkin bu sefer de, “15 Temmuz darbecilerine hak ettikleri cezalar verilseydi kimse yeni bir darbeye yeltenemezdi” diye mi konuşacağız? Bu kısır döngü ne zamana kadar devam edecek; boyunlarımıza darbeciler tarafından ilmik geçirilinceye kadar mı!.. 

15 Temmuz gecesi Müslüman Anadolu halkını savaş uçakları ve tanklarla bombalayanların mahkeme salonlarında tehditler savurmalarına izin veriliyorsa Hasip Kaplan gibi özneler de kendilerine sufle edilen yeni darbe müjdeleriyle zevklenir; ne de olsa kendisi Solcu bir siyasetçidir! 

Hasip Kaplan’ın mensup olduğu siyasi çizginin “Doğu’da laikliğin teminatı biziz” diye selâmladığı 28 Şubat cuntasının lider kadrosundan İsmail Hakkı Karadayı, bağırsak kanseri teşhisiyle hastaneye kaldırılmış. Dönemin Genelkurmay Başkanı olan Karadayı, FETÖ tarafından sulandırılan 28 Şubat darbe davasında diğer cunta üyeleriyle birlikte müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yalnız, yaşları bahane edilerek Karadayı ve cunta arkadaşları cezaevine değil evlerine gönderilmişti. Türk hukuk tarihine, müebbet hapis cezası alıp evlerine gönderilen şanslı kişiler olarak geçtiler! 

Karadayı ölüm döşeğinde avukatına, “Ölmeden önce aklanmak istiyorum” deyip İstinaf Mahkemesi’nde olan dosyanın öne çekilmesi hususunda girişimde bulunması için tâlimat vermiş! 

Karadayı, “Darbecilik lekesiyle bu dünyadan ayrılmak istemiyorum. Bana ve arkadaşlarıma yönelik haksız suçlama, çok ağrıma gidiyor. Biz kesinlikle hukukun içinde kaldık. Darbe yapmak aklımızın ucundan bile geçmedi” demiş! 

Hiç öyle 28 Şubat’ta şunları yaptılar, bunları yaptılar diye yazmayacağım. Sağır sultan da kör kral da 28 Şubat’ta neler yaşandığını biliyor. Girişte ne yazmıştım, “Eve yollarsan darbeciyi aklanmak ister”! Karadayı ve cuntacı arkadaşları haklı, adamlara hem darbeci diye müebbet hüküm veriyorsunuz hem de evlerine gönderiyorsunuz; ne yani darbecileri evlerinde ömür boyu keyif sürmeye mi mahkûm ettiniz! “Mâdem bizleri eve gönderdiniz beraat kararını da verin” diyorlar. Ben kendi adıma onları bu tavırlarından dolayı suçlamam, yüz verenler düşünsün! 

Sorumlu bir vatandaş olmam hâsebiyle yetkilileri hazırlıksız yakalanmamaları için şimdiden ikâz ediyorum: Bunlar yarın madalya da ister şimdiden hazır etsek de olur!..