Acaba Ak Parti Meclis grubu içinde FETÖ’cü var mý? FETÖ ile hesaplaþma baþladýðýndan bu yana bu soru soruluyor.
“Ýstifalar olacak ve Ak Parti Meclis’te çoðunluðu kaybedecek” söylemi de kulislerde dolaþtý, zaman zaman medyada yer buldu.
Þimdi operasyon var, arýndýrma var ve arýndýrmanýn “siyasi ayaðý olacak mý?” sorusu çerçevesinde Ak Parti Meclis grubu, hatta bakanlar gündeme getiriliyor.
Hesaplaþma baþladýðý sýrada bazý isimler ortaya çýktý ve onlar istifa ettiler.
Sonrasý gelmedi, ama þüphe de ortadan kalkmadý.
Var mý, ben bilmiyorum.
Ama þu var: Ak Parti’de bu yapý ile iliþkisi olmayan olmamýþtýr, dense hata oraný çok düþük olur. En son sayýn Cumhurbaþkaný Amerika’da Türk dernekleri temsilcileri ile konuþurken “Bunlara araziler verdik,ve olaðanüstü hal olmasaydý onlarý geri alamazdýk” dedi. “Ne istedilerse verildi” onlara ve verenler de 14 yýldan beri hem merkezde hem yerel yönetimlerin kahir ekseriyetinde iktidarda olan Ak Parti kadrolarý idi. Hani bana bir belediye gösterin ki, onlara bir þey vermemiþ olsun, dense gösterilecek belediye yoktur. Herkes bir safhada uyandý -uyandý ise- ve iliþkilerini yeniden belirledi.
Ancak bu eski “iltisaklar” þimdi Ak Parti kadrolarý üzerinde ciddi bir baský oluþturuyor. Çünkü FETÖ yapýlanmasýnýn “kendini gizleme” ilkesi sebebiyle oluþan kuþku, bütün “eski iltisaklar”ýn bir þekilde devam edeceði endiþesini beraberinde getiriyor ve “Acaba mý?” sorusu gündemden düþmüyor.
Acaba halen var mý? Acaba baðlýlýk devam ediyor mu? Acaba onlara “Siz sessizce durun, görev zamanýnýz gelmedi” dendi mi?
Bu þüpheyi kime karþý yöneltseniz o kiþiyi yakabilirsiniz.
Bu kuþkunun þu anda Ak Parti kadrolarý üzerinde tahmin edildiðinden çok etki yaptýðýný düþünüyorum.
Bu kuþkuya hedef olmamak, bu damga ile baðlantýlý olarak gündeme gelmemek þu sýralar Ak Parti kadrolarýnýn en hassas olduðu konudur, denebilir.
Peki bunun yan etkileri ne?
Bir “Maðduriyet” gündemi var. Yüzbinleri içine alan çok geniþ bir operasyon söz konusu ve bu kadar insana dokununca iþin içine maðduriyetin girmemesi imkansýz.
Bu gerçeði operasyonu yürüten Hükümet de kabul ediyor.
Tabii ki bize de ulaþýyor “maðdurum” yakýnmalarý... Bizzat tanýdýðým insanlar var arasýnda bunlarýn, o yapý ile hiç ilgisi yok, baþka cemaatler bünyesinde bulunmuþlar, sahte ihbarlar olmuþ, bizzat FETÖ’cülerin “maðdur çoðalsýn” diye ihbar furyasýna katýldýðý bilgileri var, ki bu hükümetçe ve Cumhurbaþkanýnca da önemseniyor, “at izi - it izi” söylemi, “sapla saman” söylemi, “kuru-yaþ” söylemi bunun için çýktý, yani en azýndan araþtýrýlýp yanlýþlarýn önlenmesi gibi bir maðduriyet gündemi var.
Beni arayanlarý ilk baþlarda, illerde maðduriyet merkezleri açýlýncaya kadar Ak Parti milletvekillerine ve ilde - ilçede parti yöneticilerine yönlendirdim. Yapacaðým bir þey yoktu çünkü.
Sonuç ne oldu?
Milletvekillerinin ve ilde - ilçedeki parti yöneticilerinin þikayetleri dinlemekten kaçýndýklarý haberleri geldi.
Bunlarý yadýrgamadým. Çünkü bu konu ile ilgili birkaç yazý yazdýðým için kabirdeki annem dahil sövülmedik bir yerim kalmadý benim de. Medyada en hafif ifadesiyle çamura batmýþ kalemlerin hadsiz sövgülerine hedef oldum.
Düþünebiliyor musunuz, “Hayatýmda CHP’ye oy vermedim” diyen insanlarýn seslendirdiði maðduriyet gündemini Sayýn Baþbsakan’a “CHP Genel Baþkaný” getiriyor.
Geçen tesadüfen Halk TV’ye rastladým, gündem maðduriyet idi.
“Operasyonu yapan Ak Parti, maðdurlarýna sahip çýkan CHP” denklemi, bence hoþ bir denklem deðil.
Þöyle söyleyeyim: “FETÖ ile iltisaklý” diye tasfiyeye uðrayan insanlarýn çok önemli bir kýsmý ayný zamanda “AK Parti ile iltisaklý.” Anasý - babasý oy vermiþtir Ak Parti’ye, hýsýmý - akrabasý oy vermiþtir ve emin olun o ailede tasfiyeye uðrayan bir veya birkaç kiþi, aile gündemine girer.
Ak Partili milletvekilleri, il-ilçe yöneticileri “maðduriylet”e dokunmaya korkuyor. Bu da onlarý kendi tabanlarýnýn gündeminden koparýyor. Bunun bizatihi Ak Parti için çok önemli bir sorun olduðunu düþünüyorum.