Makyaj döküldükçe mide bulandırıyor

Yönetmen dostumuz Nazif Tunç der ki: Her işlerinde sıfırı tüketmişlerden onay almazsak olmaz mı?

Nazif Tunç, bu sözü Doğan Medya Grubu’nun Altın Kelebek ödül töreninde yaşanan skandallar üzerine söyledi.

Ne oldu Altın Kelebek’te? 

TRT’deki Diriliş Ertuğrul ‘Yılın Dizisi’ seçildi. Ekip sahneye davet edildi, ellerine bir heykelcik sıkıştırılıp, teşekkür konuşması bile yapmalarına fırsat verilmeden sahneden indirildi.

Üstelik sunucu Okan Bayülgen, espri kabızlığına tutulup Diriliş Ertuğrul’u hiç izlemediğini üstüne basa basa ve defalarca bozuk plak gibi tekrarlayıp durdu.

Diriliş Ertuğrul son dönem Türk televizyonlarının yüz akı işlerinden biridir. Türk tarihinin Anadolu’daki köklerine inen dizi, başladığı günden bu yana reyting listelerinin üst sıralarından hiç inmedi. En dişli rakiplerine nal toplatmaya da devam ediyor. Kitleler üzerinde de büyük etkisi var Diriliş’in. Dizide yer alan semboller kamuda bile görünür hale gelmişse bu iş tutmuş demektir. Nitekim 15 Temmuz sonrası gerçekleşen demokrasi mitinglerinde dizide gösterilen Kayı bayraklarını taşıyan gençleri gördük.

Bizim espri kabızı sunucumuzun afra tafraları bizi mahsun etmesin. 

Çöküşe giden yolda çıkardıkları çatırtı sesleridir bunlar. 

Yapılması gereken yapılmıştır; Dizinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, ödülü sahiplerine iade etti. Diriliş’in oyuncularından Cavit Çetin Güner de ayaklarının dibine koyduğu heykelciğin fotoğrafını paylaşarak ‘Pabucum daha değerli şu an’ dedi.

Başta, yönetmen dostumuz Nazif Tunç’un bir eleştirisine yer vermiştik. Her işlerinde sıfırı tüketmişlerden, pabucu dama atılmışlardan onay almazsak olmaz mı? 

Bu soru değerli bir soru, ilgililerin kulağına küpe olsun.

Eski Türkiye’nin eski kafalı sektör yöneticilerine de bir çift sözümüz var; Kininiz ve kibrinizde boğulmuşsunuz. 

Sizin ödül kılığına girmiş hakaretleriniz, halkın gönlünde taht kurmuş bir ekibe işlemez. Orta yerinden çatlasanız da rüzgara karşı tüküren yüzüne tükürür. 

Tıpkı Hrant Dink cinayetinde FETÖ manipülatörü olduğu iddia edilen ve tutuklu bulunan Ercan Gün’e sahip çıkan Fatih Portakal’ın ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmada olduğu gibi.

Ödül alan Diriliş Ertuğrul ekibini konuşturmayıp Fatih Portakal’a slogan attıran zihniyet, makyajınız döküldükçe mide bulandırıyorsunuz.