Mancini sınıfta kaldı

Fenerbahçe’nin, Trabzon karşısında çok baskılı futbola özen göstererek çok da pozisyonlar bulmasına rağmen gol şutlarında kaleci Onur’u geçemediğini gördük. Yeni transfer Alper Potuk hala istenilen düzeyde futbol sergilemekten uzak kalıyor. Webo ve Sow didiniyorlar, uğraşıyorlar ama bir türlü gole ulaşamıyorlardı. Webo’nun bir sert şutunun direkten dönmesi elbette şanssızlık. Ama şanssızlığa da yaslanıp ağıt yakmanın bir gereği yok. 5’te 5 yaparak Trabzonspor karşısına çıkan Fenerbahçe bu maçta umduğunu değil berabere kalarak maçı noktalamış oldu.

Trabzonspor’a gelecek olursak; Mustafa Reşit Akçay Hoca’nın Fenerbahçe gibi bir takıma karşı ekip savunmasına özen gösteren futbol anlayışı, başta kaleci Onur’un başarılı kurtarışları, Giray Kaçar ve Mustafa Yumlu’nun savunmanın göbeğindeki akıllı futbolları maçı berabere bitirerek Trabzonspor hanesine bir puanı ekleyerek yoluna devam eden oldu.

Beşiktaş Eskişehirspor önünde ise aman aman futbol sergileyemedi. Her iki takımın da birbirine olan üstünlüğü zayıf kaldı. Necati ve Erkan Zengin formsuz görüntüler sergilerken, Beşiktaş’ta Fernandes’in maç boyunca çok kötü futbol oynuyor olması, ama Siyah-Beyazlılar’ın Ömer’le atmış olduğu golde ise aynı Fernandes’in süper asistiyle Beşiktaş maçı kazanan olmuştur. Kartal lige çok iyi başlangıç yaptı. Bir Galatasaray yenilgisi, hadiselerin sahaya sarkıyor olması morallerini bozmuş olsa bile Eskişehir galibiyetiyle yüksek moralli günlerine dönmüş oldu.

Gelelim Galatasaray’a... Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’a iyi performans sergilemiş, yeni hocaları Mancini’nin iki günlük teknik patronluğuyla  İtalyanlar karşısında Drogba’nın büyüklüğüne, namına, şanına yakışır gol atan ve de maçın sonucunda da beraberlikle Mancini isminden bahsettiren oldu.

Akhisar Belediye karşısında seyrettiğimiz Galatasaray ne yazık ki, eksik oyuncularının yanı sıra çok yavan, skora şaşı bakan, galibiyete uzak bir futbol sergileyerek yenilgiyi kabullenen oldu. Dikkatimi çeken bir şey vardı. Galatasaray iyi oynamış, kötü oynamış bir kenara.. Maçı kazanamadığı başka bir yana.. Roberto Mancini’nin bir hatasını izledim ki, akıllara durgunluk verecek cinstendi. Bu kadar tecrübeli bir teknik adamın takımı 2-1 yenik durumdayken dakikalar 89’u gösterirken oyuncu değişikliğine gitmesi, maçın bitme noktasında Emre’yi oyuna almasıyla Roberto Mancini sınıfta kalmıştır bence Türkiye’deki ilk maçında.