Mancini’ye rağmen

Maçın ilk yarısında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Şifo Mehmet (Özdilek) Galatasaray’ın savunma zaafını çok iyi okudu. Sağbekte Veysel, stoperde Hakan Balta, kulübede Chedjou.. Uzun toplarla Veysel’in kanadından geldiler, Hakan Balta’nın kademe hatalarından yararlanıp iki gol birden buldular. Bu Mancini’nin kaçıncı kadro hatası!.. Geldiğinden bu yana iki kez arka arkaya aynı takımı çıkarmadı sahaya.

İkinci yarıyla birlikte Chedjou değişikliği savunmanın toparlanmasını sağladı. G.Saray var gücüyle G.Birliği’nin üzerine geldi. İlk yarıda sahada dolaşan, birbiri ardına üç pas yapamayan takım tepeden tırnağa değişti. Orta saha pres yapmaya başladı, hem toparlanan savunma orta sahaya yaklaştı, böylece G.Birliği’nin hücum futbolcularına alan daraltıldı. Bunun sonucu olarakta 2-2’yi yakaladı.

G.Saray yönetiminin Mancini ile devam edip etmeyeceğini düşünmesi gerekiyor. Mancini istikrara önem verip, oyuncuları dama taşı gibi kullanmak yerine herkesi oynaması gerektiği yerde oynatsaydı, bu takım şampiyonluğa oynardı.

Mancini geldiği günden beri bir arayış içinde. Devre arasında yapılan tranrsferler eğer İtalyan hocanın isteğine göre yapılmışsa, bunun da bir arayış olduğunu söylemek yanlış olmaz. Hajrovic tam bir fiyasko Burdisso gibi.. Alınan futbolcular arasından bir tek Telles bu takımda yer bulabilir ancak savunma yönünü geliştirmesi şart. Muslera’nın ne kadar vazgeçilmez olduğu bu maçta da gördük. Gerçi Ufuk’un gollerde hatası yoktu ama gerek topu oyuna sokmakta, gerekse de önde oynayan savunmaya güven vermekte yetersiz olduğu bir gerçek. Bu da G.Saray’ın sezon başında Tolga’yı almamasının ne kadar büyük bir hata olduğunu ortaya çıkardı.

Sonuçta G.Saray 2. yarıdaki şahlanışıyla maçı kopardı. 90+3’te 2-0 geriden geldiği maçı Umut’un golüyle kazanıp ikincilik iddiasını sürdürdü. Eğer Mancini bu kadro hatalarını devam ettirirse çarşamba gecesi Eskişehir karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir.