Mavi-beyaz forma olmasa daha iyiydi

Sevgili Aykut hocam, çok kuvvetli bir rotasyonla değişik Fenerbahçe sahaya sürdü. İsimlendirmek istiyorum: Kaleci Mert, Orhan, Serdar, Bilica, Selçuk, Özer, Dia ve Semih. Galiba 8 futbolcuyla değişik bir Fenerbahçe’yi bizlere izlettirdi. Demek ki kadro zenginliği elinde. Timsah’ın gözyaşlarını dökmeye gerek yok. Sen işini yap, ben eleştireyim. Sen maçı kazan sonra ben alkışlayayım. Özverisi kuvvetli bir insan olarak sana saygı duyuyorum, çok eleştirmeme rağmen. Böylesi bir kadro elindeyken sen şampiyon olmaya ve çeyrek asırlık zaman diliminde bu kupanın sahibi olmasan da şimdi olursun diyorum. Allahaşkına sen bu takımın teknik patronu olarak şu futbolcuların üzerindeki formadan vazgeç bildiğimiz Fenerbahçe formasıyla sahada ol.

Karabükspor karşısındaki Fenerbahçe’yi eleştirmek ne haddime. İyi oynamış, kötü oynamış banane. Bu maç benim için skor tabelasında. Fenerbahçe galibiyeti, finale giden yolu açmaktan başka hiçbir şey değildir.

Sen futbolcuyken bu kupanın sahibi olmadın, gol kralı oldun bir değil birkaç kez. 29 yıl sonra al bu kupayı Aykut kardeşim, Fenerbahçe’nin müzesine götüren hoca olarak, seni sırtımda taşıyayım. Ama Fenerbahçe’nin formasına sahip çık. Bu “mavi-beyazlı” formaya değil. Ben Abdullah Kiğılı’nın formasını taşıyan bir Fenerbahçe izliyorum. Bu renkleri kabul edemiyorum!..

Kardemir Karabükspor’un hocası Bülent Korkmaz’ı, bu maçı kaybetti diye hiçbir Allah’ın kulu eleştiremez. O, Galatasaray’da şampiyonluklar yaşadığı gibi, teknik direktör olarak da  herkesin küme düşer dediği Karabük’ü yerlerde sürünmekten kurtardı ve ligde tutmayı başardı. Fenerbahçe karşısındaki Karabük bu maçta eleniyorsa asla ve asla Bülent kardeşimin en ufak hatası yok.

Fenerbahçe “mavi-beyazlı” formasıyla daha güçlü, daha yetenekli ve gol yollarında hamaratlı ayaklara sahip olmasıyla sonuca ulaştı.  Karabük kalecisi Bora’nın hatasından kaynaklanan Dia’nın golü vardı. Fenerbahçe’nin Semih’le bulduğu ilk golde de yine kaleci Bora frikik barajını yanlış kurdu. Daha tecrübeli ve daha usta ayaklara sahip olan Fenerbahçe de bu hataları iyi değerlendirip, adını kupa finaline yazdıran oldu.