M.Başakşehir maçı kolay değil

Fenerbahçe lige kötü başladı. Kötü de bitireceğe benziyor. Advocaat futbolcularını yetersiz buluyor. Futbolcular da Advocaat’ın antrenman şeklinden ve futbol sisteminden hoşnut olmadıklarını belirtiyor. Her iki tarafın da birbirine bu kadar güvensiz olması karşısında başarıyı beklemek de hayal olurdu. Eğer Fenerbahçe’nin takım olarak uzatma dakikalarında kazanmış olduğu maçlar olmasaydı, sıralamadaki yeri bile taraftar ve camianın karaları bağlamasına yeter de artardı bile..

Yöneticilerin transfer politikası beklenen Fenerbahçe düzeyinde olmadığı için ortaya koydukları futbol da ne yazık ki yerlerde süründü. Şampiyonlar Ligi’ne havlu atmış gözükürken, UEFA’da da nalları topladı. Ligdeki başarısızlığı Ziraat Türkiye Kupası’na sarılmak zorunda bıraktı. Başakşehir ile bugün oynayacağı maçta da Fenerbahçe’nin ne yapacağı belli değil. Başakşehir iyi bir takım. Sistemleri belli, hocaları Abdullah Avcı başarılara koşmaya meraklı. Ve bana göre de, büyük başarılara imza atan hoca oldu.

Fenerbahçe’nin hal ve gidişi Saracoğlu tribünlerini de boşalttı. Ben hiç bir dönem böylesine boş tribünlere oynayan bir Fenerbahçe’yi izlememiştim. Maziye dönüp bakıyorum; Fenerbahçe antrenman sahasına bile 3-5 bin taraftar çalışmayı seyretmeye gelirdi. Tribünler S.O.S. verirken takım da takım olmaktan çıkmış gözüküyor.

Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon da işi pek kolay gözükmüyor. Teknik direktör kim olacak? Nasıl bir transfer politikası izlenecek? Gene kucak dolusu eurolar harcanarak içi geçmiş şöhretli yabancı futbolcular alınacaksa, Fenerbahçe’nin işi bir hayli zor olacağa benziyor. Umarım Ziraat Türkiye Kupası maçında Başakşehir’i yenerek tur atlar finali de kazanıp bir kupanın sahibi olarak müzesine götüren olur.

Aziz Yıldırım neredeyse yaşının yarısı kadar başkanlık koltuğunda oturmaya devam ediyor. Futbol takımının başarısızlığını amatör şubelerdeki başarılarıyla örtüp teselli bulmaya çalışıyor. Şunun da çok iyi bilinmesi lazım ki, Fenerbahçe’nin lokomotifi futbol takımıdır. Diğer şubeler ne kadar başarılı olursa olsun futbol takımı başarısızsa Aziz Başkan da yönetimi de başarısızdır.