M’Bia tam isabet!

Yedi oyuncusunu kaybetmesine rağmen oturmuş bir oyun şablonuna sahip olan Bursaspor, Trabzonspor'a karşı ilk yarıda pozisyon vermedi. Hatta ilk yarıda net iki pozisyon kaçıran taraf konuk Bursaspor oldu.

M'Bia ve Cavanda rahat oyunları ile takıma katkıda bulundu. Geriden ve açıklardan gelen ortalarla gol atması beklenen Cardoza'ya etkili toplar gelmediği için Paraguaylı'nın gol atma şansı tamamen ortadan kalktı.

N'Doye'nin oyuna girmesi Trabzonspor'a hareket getirdi. Yeni transfer N'Doye'nin hareketliliği Yusuf Erdoğan ve Özer Hurmacı'yı da hareketlendirdi. Bilinçli olmasa da yapılan baskı Bursaspor'u telaşa soktu. Bu telaş savunmada açık vermeye sebep olunca Erkan Zengin'le Trabzonspor öne geçti.

Sonuçta Trabzonspor sezonun ilk lig maçını hem de sıralamaya oynayan Bursaspor karşısında kazanmayı ve 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. İstenilen futbolu ortaya koyamasa da lige galibiyetle başlamak moral motivasyon açısından çok iyi oldu. Bana göre sahanın en iyisi M'Bia idi. Hem defansif hem de ofansif açıdan herkesin beğenesini kazandı. Özer Hurmacı gayretli ve çalışkandı. Erkan Zengin golü attı ama bir göründü bir yok oldu. Özer gibi göze batan bir diğer oyuncu ise Yusuf Erdoğan'dı.

***

Trabzonspor şu anda iyi olmadığını kabul edip bugünleri en az kayıpla geçmenin çabasında olmalıdır. Çünkü rakiplerde henüz hazır değil.

Yine de sormak lüzumu hissettim.

Sağlı sollu orta yapıldı da Cardozo vuramadı mı ?

Yusuf Erdoğan ve Erkan Zengin Trabzon'u taşıyabilecek açıklar mıdır?

Erkan Zengin'den çok şey beklendiği için bu beklenti onu ezdi. Aslında Erkan Zengin vasat üzeri bir futbolcu. Eğer rahatlarsa daha verimli olur kanaatindeyim.

Trabzon’da Okay Yokuşlu ile iyileşirse Aytaç Kara'nın futbol olarak ne farkı olduğunu transfer yapanların açıklamasını rica ederim.

Adrian'ın oyun kuruculuğunu beğenmeyip daha iyi oyun kuracak diye alınan Constant'tan solbekte istenen verimi almak mümkün müdür?