Medipol Başakşehir Trabzon’da tökezledi

Başakşehirspor, geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği ile olan maçını Cumartesi günü oynayıp kazanmış ve maç fazlası ile liderliği eline geçirince şampiyonluk yarışındaki rakibi Beşiktaş iki gün sonra Bursaspor karşısında psikolojik olarak oldukça zorlanmasına rağmen kazanıp liderliği tekrar ele geçirmişti.

Bu kez işler tam tersine döndü, Beşiktaş cumartesi oynayıp galip gelince maç eksiği ile beş puan geriye düşen Başakşehir, güçlü rakibi Trabzonspor önünde bu psikolojik sıkıntıyı en üst düzeyde hissetti.

Başakşehir’in genç oyuncusu Cengiz Ünder’in cezası nedeniyle oynamaması takımının performansını maç boyunca olumsuz olarak etkiledi. Cengiz’in yerine oynayan Napoleoni ise çok etkisiz kaldı. Attamah savunma yönü güçlü ancak oyun kurma açısından eksikleri olan bir oyuncu. Trabzonspor hem kalabalık savunma yapıp hem de rakip yarı alanda çok başarılı bir şekilde baskı yapınca Emre Belözoğlu da o etkili futbolunu oynayamadı. Mossoro ve Visca da hücumda etkisiz kalınca ilk yarı- da hiç bir gol pozisyonu bulamayan bir Başakşehirspor izledik.

Bordo-Mavililer ise ilk 45 dakika Yusuf Yazıcı ve Bero ile 3 tane gol pozisyonu bulurken kaleci Volkan Babacan’a takıldı.

İkinci yarıda ise oyuncu değişiklikleri sonrasında daha etkili oynayan, Visca ile de iki topu direkten dönen Başakşehir istediği golü bulamayınca 2 puan kaybetti ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara aldı.

Maçın hakemi Fırat Aydınus koşu testlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle ligin ikinci yarısına ancak 19 Şubat tarihinde başlamasına rağmen son 3 ay içinde 12 Süper Lig maçında düdük çalarak bir rekora imza attı. Dün akşam da çok önemli bir hata yapmadan maçı bitirmeyi başardı.

Oyunun ilk yarısında rakibini sportmenlik dışı bir şekilde, adeta bir güreşçi gibi tutup düşüren Caicara’ya sarı kart göstermemesi yanlıştı Rakibi Visca ‘ya arkadan sert ve kontrolsüz bir şekilde faul yapan Medjani’ye de sarı kart göstermeyerek hata yaptı.

Trabzonsporlu Onazi ve Başakşehirsporlu Bekir İrtegün’e ise göstermiş olduğu sarı kartlar doğruydu.