Medya Akademi’den Sektör Dersleri

Medyanın değişik dalları üzerine Istanbul’da eğitim veren Istanbul Medya Akademisi’nin ilk dönem kursiyerlerinin sertifika dağıtımı ve öğretim kadrosunun tanışma programı geçen hafta gerçekleştirildi. Bu sahada az sayıda kurumdan biri olan Akademi’nin bu yılki kadrosu biraz daha zenginleştirilmiş olarak öğrencilerle buluşacak. Ders başlıklarına bakıldığında geniş bir yelpaze göze çarpıyor: Tv yapımı, yönetmenlik, senaryo, film yapımı, tv haberciliği, yeni medya, program sunuculuğu ve spikerlik, fotoğrafçılık, görsel efekt ve compositing, mesleki İngilizce, kurgu teknikleri, gazetecilik, oyunculuk, reklamcılık, tonmaysterlik ve film müziği. Bunların yanısıra sinema, senaryo, format ve fotoğraf atölyeleriyle film okumaları da sözü edilen dersleri tamamlayıcı uygulamalar olarak müfredatta yer alıyor. Bu dersleri verecek kişiler arasında ise Oğuz Koloğlu, Sultan Önen, Semir Arslanyürek, Mahmut Fazıl Coşkun, Faysal Soysal, Koray Demir, Hasan Kaçan, Gökdemir İhsan, Tarık Tufan, Elif Eda Karagöz, İhsan Kabil, Fatih Er, Turan Kışlakçı, Fuat Kozluklu, Saadet Oruç, Merve Şebnem Oruç, Hakkı Alkan, Seval Çöpür, Tümer Doğru, Simge Fıstıkoğlu, Aynur Ayaz, Abdülkerim Tever, Gökhan Aşık, Ufuk Gökkaya, Salih Temiz, İbrahim Altay, Mehmet Avni Özgürel, Meltem Cumbul, Devrim Yakut, Aliye Uslu, İrem Şentürk, Meral Akyıldız, Salih Güngör ve Yücel Arzen. Kursların sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların verileceği program, teorikten pratiğe medya sektörünün temel yapıtaşlarını ele alacak.

Toplam 2000 metrekarelik bir alanda iki ana stüdyo, bir kayıt stüdyosu, ses stüdyosu, post prodüksiyon ve Türkiye’nin en büyük green box stüdyolarından birine sahip olan Medya Akademisi’nde, öğrencilere son teknoloji medya üretim araç-gereçleriyle donatılmış televizyon stüdyolarında yani yerinde eğitim görme imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca New York Film Academy’yle eğitim işbirliğine başlayan Akademi, bu ortak çalışmayla katılımcılara uluslararası standartta film yapımı sanatını öğretmeyi, gerekli becerileri kazandırmayı ve film yapımı sanatını yaratıcı biçimde uygulayabilecekleri komprime bir ders programı sunmayı amaçlamaktadır. Istanbul ve New York’ta birbirini takip eden süreçler olarak devam edecek yoğun programla öğrenciler, transkültürel bir ortamda uygulamalı olarak film sanatının değişik safhalarına tanıklık edecektir.

Istanbul Medya Akademisi’nin yaptığı çalışmalara www.medyaakademisi.com.tr internet adresi üzerinden ulaşılabilir. Üniversite eğitiminin yanında medya olgusunun değişik dallarında eğitim görüp, daha sonra medyanın çeşitli işkollarında bir çalışma ortamı elde etmek isteyenler için verimli olabilecek kaynaklar sunan Akademi, geniş ve çok işlevli mekanıyla da öğrencilerin teknik ve sosyal etkileşimini gözeterek sektöre oldukça hazır bir görünüm sunmaktadır. Çok amaçlı mekan faktörüyle benzerlerinden ayrılma özelliği taşıyan kurum, teorik ve uygulamalı ders içeriğiyle öğrenciyi zihni ve fiziki anlamda donanımlı kılmayı öngörmektedir. 

Kurban bayramınızı tebrik eder, günümüzün sorunları karşısında bocalayan birey ve toplumların salahını dilerim.