Medya, toplum ve kıvırmacılık

Dünya Kupası eleme grubunda, olanakları iyi kullanamayıp umudu dağın ardına kaçıran Abdullah Avcı’nın yerine Fatih Terim’i getirdik!

Kimdi Terim?

Galatasaray ile Türk futbolunu dünyaya yeniden anımsatmaya başlamış, işleri çok yoğun bir teknik yönetmen. Bu işi bu aşamada yapacak başka ‘adamımız’ yokmuş gibi, Galatasaray ile birlikte, ulusal takımı da yükledik adama.

Yanlıştı!

Ama olmuştu bi kere! İş yükünün yıpratıcılığına, durumun inceliğine aldırmadan böyle zamanda Terim’i hırpalamaya kalkışanlar çıktı.

Bu da yanlıştı!

Kendi kendimizi yok yere hırpaladığımızın farkında bile değildik!

*** 

2020 olimpiyatlarını İstanbul’a alamadık. IOC üyeleri 60’a 36 Tokyo’yu seçti!

Oylamadan önce, “İstanbul bu kez kesin alacak” iddiasında olanlar, kaybedince neden alamadığımızı sıraladılar!

Saydıkları gerekçelerin yeni mi farkına varmışlardı?

Kimimiz, “alamadığımıza sevinenler oldu” dedi!

Alamayacağımızı gören, alamadığımıza üzülür mü?

Alamayacak durumda olduğumuza üzülür!

***

Fatih Terim’le olacağı kadar olabilme durumuna yükselip; gol atmayı bile beceremeyen Andora’yı, sıradanlıktan kurtulamamış Estonya’yı, yenebileceğimiz çizgideki Romanya’yı yendik... Peki, Avrupa’nın en formda ulusal takımı Hollanda’yı yenmeye yeter miydi bu verim gücü?

Ulemamızın yüzde 95’i ‘yeter, yeneriz’ dedi! Tek gerekçeleri vardı, Fatih Terim. Terim’e olması gereken inancı, saygıyı, güveni ‘yalakalık’ boyutuna sıçratmışlardı...

Yenemedik tabii. Ve bu ulema, tıpkı olimpiyatı alamayışımızda olduğu gibi anında kıvırıp “zaten yenemezdik...” deyiverdi!

Aynı ulema, futbolumuzun önde gelen takımı Galatasaray, Real Madrid’den 6 yediğinde, ilk yarım saatteki iyi oyunu ele aldı da büyük farkın doğduğu geri kalan 60 dakikanın üstünü karartıverdi!

Bir imparator yönetmenin elindeki şampiyon kadro, üzerine 100 milyon avrodan fazla transfer eklendikten sonra, nasıl oluyor da bir gol yemekle çözülüveriyordu?

Sormadık!

Toplum Terim’e, Galatasaray Başkanına tavır koyduğu zaman da hak verdi.

Bence yanlıştı.

Çünkü orada Terim hatalıydı. Başkanı ‘takmamıştı!’ Başkan, Galatasaray demekti. Terim dememiş miydi, “Galatasaray söz konusu ise gerisi laftır”?

Başkan da söz konusu GS’ı takmamak olunca gerisine bakmadı! Gönderdi Terim’i.

Bu konuda Başkan’a hak vermeyen çok kişiye rastladım! Toplumumuzun doğrularını yakalamak zor oluyor. Sanırım medyada da bunun sıkıntısı var!