Meğer Özbek, kaçın kurasıymış

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, “Saf, temiz, iyi niyetli” biri olarak gösteriliyor ama; doğrusu pek de saf değilmiş... Baksanıza bir taşla iki kuş vurdu.

İgor Tudor’u kovdu, aradan bir de seçim çıkardı...Yani, şeytanın aklına gelmez.

***

İyi de, seçimin nedeni konusunda fikir ayrılıkları var. Kimileri; “Mayıstaki olağan kongrede yeniden seçilme şansı düşüktü, Tudor hamlesi ile konumunu güncelledi. 3 yıl daha başkan kalmayı garantiye aldı” diyor. Kimileri de, “Baskın seçim kararıyla, olası güçlü adaylara hazırlık fırsatı tanımadı. Belki de bu yüzden onlar seçime katılmayacaklar” görüşünde... Gerçi ikisi de hemen hemen aynı kapıya çıkıyor.

Ne zaman bir başkanlık seçimi konusu ortaya çıksa, Turgay Kıran “Kadrolu aday” olarak hemen başını uzatıyor. Ancak ondan hiçbir şey olmaz.

***

G.Saray’a Fatih Terim’in gelemeyeceğini/getirilmeyeceğini uçan kuşlar biliyor da; bizim bazı saflar bilmiyor. Kulüpte dizginleri ona kaptırmak istemeyenler... Fatih Terim’e dayak atan lokantacının bu yüzden dikilmiş heykeline bakanlar... Terim’in artık verebileceği şeyi kalmadığına inananlar... Zaten bu işin asla olamayacağının işaretini çoktan veriyordu.

Başkan Özbek de; hem öyle hem böyle/ hem olur hem olmaz/ne evet ne hayır taktiği ile baskının üstesinden gelmesini becerdi. Hocayı kırmadan, hocanın karşısındakilerle iyi vals yaptı.

Kim demiş “Dursun Özbek saf biri” diye... Terim dahil, herkesi idare etti. Seçimi getirdi. Yabancı hoca ya da başka hoca fikrini kabul ettirdi. Yeniden kazanma şansını yükseltti.

Cümle aleme kaçın kurası olduğunu gösterdi.

***

Zor günlerden tereyağından kıl çeker gibi sıyrılan Başkan; İgor Tudor’un gönderilmesinden sonra, G.Saray bir de Göztepe maçını alırsa... Piyasadaki kaymaklı ekmek kadayıfının tamamını toplayıp herkese yedirmiş gibi olur.