Mengen’de fokur fokur politika kazanı

30.Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali, 27-28 Eylül 2014’te Mengen’de Türk mutfağına gönül verenleri bir araya getirecek.

Mengen’deki festival aşçılarımız için oldukça manalı ve kutsal. Buradaki en önemli kriter de aşçıların bayramına saygı duymaksa, destek olmaksa bu işi politikaya çevirmeden üzerine düşeni yapmak olmalıdır.

Mengen’de Federasyon Enflasyonu

 Mengen festivalinde tansiyon yüksek olacak gibi gözüküyor. Mengen’in CHP’li Belediye Başkanı sanki gözünü mutfağa dikmiş, Mengen’de kazan kaynıyor ama bu bizim bildiğimiz kazan değil, fokur fokur politika kazanı. Dar sokakta siyaset kazanları kaynatılmaya çalışılıyor. Başkan kepçenin başına geçmiş, sözüm ona aşçılar federasyonlarını Mengen’e davet ediyor.  

Aşçılar 30 yıldır bu festivalin ev sahibi.  Kendi meslektaşlarını, kendi bayramlarına dernekleri ve federasyonları aracılığıyla yaptıkları duyurularla zaten davet ediyorlar.

Sayın Başkan Sizden Mengen’e bu anlamlı gününde Cumhurbaşkanı, Başbakan, Muhalefet Liderleri, iş, sanat, kültür camiasının önde gelen isimlerini getirmenizi beklemekle çok şey mi istemiş oluruz?

Sen ben, bizim oğlan ilişkileri çerçevesinde Festivalin kapsamını, amacını daraltmakla Mengen’e vefada bulunup sahip çıkacaksanız, bizim bildiğimiz “Vefa” İstanbul’da bir semt…

Mengen’de, Aşçıların bayramına sayılı günler kalmışken siyasetle beyaz üniformanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini ve yaşanılan sürecin samimi olmadığını düşünüyorum.