Merak ettim Digiturk

Bir Avrupa ülkesinden Digiturk Play’e 1 ay için üye oldum.Satın aldığım üyelikle Avrupa’da iki ülke ve Amerika’da yayınları sorunsuz seyrettim. Salı akşamı bütçe konuşmalarını dinlemek istedim, dışarıda olduğum için hemen bilgisayarımı açtım.

O ne, hatalı ülke diye yayın seyredemiyorum, sistem beni com uzantısından com.tr’ye yönlendiriyor.Bu bana çok garip ve saçma geldi. Dünyanın her tarafından seyredebildiğim yayını Türkiye’den seyredemiyorum. Bir sürü gerekçe sıralayabilirler zerre önemi yok.

Önemi yok çünkü üyelik işlemi yaparken bu yayını Türkiye’den seyredemeyeceğimi bana kimse söylemedi, bilgi formunda da görmedim. Bir ay üye oldum zira Fenerbahçe-Beşiktaş maçını kapsayan paket gecelik 27 dolar, aylık 35 dolardı. Seyahat sürecek diye aylık paketi aldım ama şimdi kalan 3 hafta çöpe gitti.

Dedim ya Digiturk için işin bir mantığı olabilir ama tüketici olarak benim de bir mantığım ve aynı zamanda satın aldığım hizmetten tatmin olma ya da olmama duygum var. Biraz kandırılmışlık duygusu hissetmedim desem yalan söylemiş olurum.

Birand’ın doğum günü...

Pazartesi ve Salı geceleri rahmetli Mehmet Ali Birand’ın doğum gününü kutladı ailesi.İlk kutlamada Aydın Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ, İrfan Şahin gibi isimler vardı, Birand’ın aile dostları da...

İkinci kutlamadaysa Birand’ın ve Cemre Hanım’ın okul arkadaşları varmış. İki nokta hoşuma gitti. Birincisi, Kanal D’de Birand’a vefa devam ediyor.İkincisi, vefat eden birinin doğum gününde eskisi gibi bir araya gelmek, anıları birlikte hatırlamak, konuşmak güzeldir.

Artık lazım...

Amerika’da sadece yol ve hava durumu bilgisi veren televizyon kanalları vardır.Artık Türkiye’ye de böyle bir kanal kurmak gerekiyor. 

 

Pazartesi-Cuma büyük şehirlerin, kışın Türkiye genelinin, yazın tatil yörelerinin, bayramlarda çoğu il yolunun haberlerini takip ediyoruz.Her gün binlerce otobüs seferi yapılıyor yollarda binlerce kamyon dolaşıyor.

Meteorolojik şartlara göre İDO’nun dış seferlerinin ve hava limanlarının durumunu öğreniyoruz.Ya da zirai don ya da İstanbul’un su durumunu merak ediyoruz. Böyle bir kanala artık daha çok ihtiyaç var gibi...