Merkür geriliyor, 1 Temmuz’a kadar dikkatli olun!

Bu hafta iletişimi zorlaştıran ve hem iş hem de özel hayatımızda yanlış anlaşılmalara neden olabilecek Merkür gerilemesi başlıyor. Merkür 1 Temmuz’da düzelene kadar önemli kararları ertelemek, son sözü söyleyip imza atmaktan kaçınmak gerekecek. Merkür gerilerken bilginin önemli kısmı eksik kalacak, koşullar öngöremediğiniz biçimde değişecek ve daha sonra şimdi vermiş olduğunuz kararlardan pişmanlık duyabileceksiniz.

Örneğin yeni bir işe girerseniz size verilen sözlerin yerine getirilmediğini veya yanlış beklentiler içinde olduğunuzu görebileceksiniz. Ya da koşullar öylesine değişebilir ki kendinizi çok farklı bir ortamda bulabilirsiniz. Ama eskiden birlikte iş yaptığınız veya bağlantınız olan kişilerle yeniden çalışmanızda sakınca yok.

Şimdi imzalayacağımız bir anlaşmayı ise değiştirmek veya tamamen iptal etmek isteyebilirsiniz. Büyük bir alışveriş yaptığınızda aldığınız üründen memnun kalmayabilirsiniz ya da aldığınız ürün bozuk çıkabilir. Haziran ayında eski arkadaşlar, eski ilişkiler, işler ve özellikle ev ve mülkle ilgili eskiden kaçan fırsatlar yeniden karşınıza çıkabilir. Dinlenmek, gevşemek ve yarım kalan mesele ve işlere son noktayı koyup tamamlamak için iyi bir zaman.

 

Hafta ortasında özellikle 28 Nisan doğumlu Boğalar ile 26 Şubat doğumlu Balıkları ilgilendiren çok romantik bir etkileşim var. Bu etkileşim Akrep, Yengeç, Başak ve Oğlaklara da çok iyi gelecek. Cuma ise 6 Haziran doğumlu İkizler ile 5 Nisan doğumlu Koçlarla ilgili sürprizli, canlı, enerjik ve sıra dışı bir gün olabilir. Geleneksel kalıplar yerine alışılmışın dışına çıkabilecek ve kendiniz olacaksınız. 

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Hayatınız sürprizler ve ani değişimlerle dolu ve bu eğilim uzun bir süre daha devam edecek. Sürprizler bazen canınızı sıkabilir ve hatta sizi şoke edebilir ama bu haftanın gelişmeleri sizi üzmeyecek. Haberler, yoldan gelenler, yakın akrabalar ve kısa seyahatlerle günlük rutinin dışına çıkabilirsiniz. Lüks için para harcama eğiliminiz artıyor ama aynı zamanda parayı da kendinize çekeceksiniz. Ancak Merkür gerilemeye başladığından yeni bir şey satın aldığınızda memnun kalmayabilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Yılda bir kez burcunuza gelen Venüs’ün ışıltısı insanları mıknatıs gibi çekmenize yardımcı olacak. Bir arkadaşınızla aranızda duygusal yakınlaşma olabilir veya arkadaşlar aşık olacağınız birini tanıştırabilir. Sevgiliniz varsa aranızdaki dostluk gelişebilir ve çok romantik anlar yaşayabilirsiniz. Özellikle 28 Nisan yakınlarında doğan Boğalar sadece bu hafta değil bir yıl boyunca romantizm yaşayacak. Ayrıca parayla ilgili aniden bir fırsat çıkabilir ama yanlış anlaşılma ve aksaklıklar da olabilir.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Dışa dönük bir burç olmanıza rağmen 23 Haziran’a kadar olan dönemde duygularınızı gizleme ve ilişkinizi gizli yaşama eğiliminde olacaksınız. Herhangi bir gizlilik haziran sonunda açığa çıkacak. İşinize yaklaşımınız ise idealist ve manevi tatmin daha önemli olacak. Diğer yanda hafta sonuna doğru arkadaşlardan gelen sürprizler ve aniden çıkan sosyal bir aktivite sizi hareketlendirecek. Ayrıca temmuza kadar yeni bir girişimde bulunmamalı ve yarım kalan meseleleri tamamlamalısınız.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Arkadaşlarla ilişkinizin her zamankinden iyi olacağı ve sosyal aktivitelerin sizi rahatlatacağı bir dönem başlıyor. Yurtdışı, üniversite ve seyahat ortamlarında romantik anlar yaşayabilir belki de İnternet üzerinden bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Arkadaş grupları ilişkinizde önemli bir rol oynayacak. İşinizde ise canlı bir hafta geçirebilir ve perde arkasında kalsanız bile parlak fırsatlar yakalayabilirsiniz. Diğer yanda bir ay boyunca çok eskiden gittiğiniz yerlere gidebilir ve geçmişi anabilirsiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Otorite figürleri üzerinde iyi bir izlenim bırakacaksınız ve sizi kayıracaklar. İş başarınız performansınız kadar olumlu ilişkilere bağlı olacak. Hatta otorite konumundaki birine ilgi duymanız da mümkün. Maaşınız dışındaki bir kaynaktan örneğin komisyon, telif, miras, prim şeklinde para kazanabilirsiniz. Yurtdışı, seyahat, üniversite, medya ya da hukukla bağlantılı bir alanda sürprizler yaşayabilir ve büyük bir hayaliniz için plan yapabilirsiniz. Ancak parayla ilgili aksama ve gecikmeler olabilir. 

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Temmuz ayında kadar olan dönemde, yeni başlangıçlar yerine eskiden başlattığınız ve yarım kalmış olan meselelere odaklandığınızda başarılı olacak, yeni girişimlerde ise hayal kırıklığı yaşayabileceksiniz. Günlük hayatın temposu yavaşlayacak ve özellikle yanlış anlaşılmalardan dolayı aksaklıklar olacak. İşlere ara vererek dinlenebilir ve yıllardır görmediğiniz eski arkadaşlarla bir araya gelebilirsiniz. Bu hafta parayla ilgili bir sürpriz olabilir

ve ayrıca partnerinizle romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Terazi  24 Eylül - 22 Ekim

Evlilik, arkadaşlar ve ilişkinizle ilgili sürprizler bitmek bilmiyor ama bu hafta sürprizler güzel olacak gibi görünüyor. Partneriniz ani bir seyahat programı, yurtdışı ya da üniversite veya hukukla bağlantılı bir meseleyle de sizi şaşırtabilir. Diğer yanda temmuza kadar olan dönem kariyerinizde biraz durup düşünmeniz ve ağırdan almanız gereken bir dönem. Önemli kararları ertelemelisiniz. Ancak eski bir işveren, iş teklifi veya proje yeniden karşınıza çıkarsa hiç düşünmeden kabul edebilirsiniz.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

İş ya da özel hayatınızda ikili ilişkilerde güzel bir döneme giriyorsunuz. Geçen ayın tutulmasında önemli bir ilişkiyi geride bırakmış olabilirsiniz. Tutulmayla biten ilişkilerde geriye dönüş olmayacaktır. Yeni bir aşk veya tutulmadan sağlam çıkan bir ilişkide çok romantik anlar yaşayabilirsiniz. Hayatınızın gerçekçi bir evresinde olmanıza rağmen bu aşk ayaklarınızın yerden kesilmesine neden olabilir. Sanat gibi yaratıcı uğraşlar ve çocuklarla ilgili meselelerden dolayı da mutlu olabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Senenin bu döneminde inisiyatif karşı tarafta yani eşiniz, ortağınız veya yakın arkadaşlarınızda olur ve sizi harekete geçirirler. Sadece özel hayatınızda değil iş hayatınızdaki ortaklıklar ve işbirlikleri de başarınıza katkı sağlayacak. Ancak yeni bir ortaklık kurmakta acele etmeyin ve temmuz ayına kadar eski ortaklıklara odaklanın. Eski eşiniz veya şimdiki eşinizle aranızdaki eski meseleler gündeme gelebilir. Aşkta ve çocuklarla ilgili konularda ise sürprizler yaşayabilir ve rutinin dışına çıkabilirsiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Temmuz ayına kadar sevgiliniz ve çocuklarınızla ilişkiniz her zamankinden güzel olacak ve ayrıca sanat gibi yaratıcı alanlarda da çok başarılı olacaksınız. Birlikte özellikle deniz ve su kenarlarına yapacağınız kısa bir seyahat çok romantik geçecek. Yalnızsanız seyahat sırasında yeni bir ilişki başlayabilir veya başka bir şehirde yaşayan bir sevgiliniz olabilir. Eve ait konularda ise yenilikler yapabilir ve sorunlara sıra dışı çözümler bulabilirsiniz. Aynı durum babanızla ilgili meseleler için de geçerli.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Yılın bu döneminde evinizi güzelleştirebilir ve istediğiniz yenilikleri yapabilirsiniz. Ancak Merkür gerileyeceğinden yeni mobilya satın almak ve eve ait daha büyük kararlar için temmuz ayını beklemeyi düşünebilirsiniz. Eve ait ihtiyaçlarınız için gereken parayı bulabileceksiniz. Diğer para konuları ise gecikebilir ve temmuz ayına kadar sürüncemede kalabilir. Cuma günü yakınlarında ise sürpriz haberler, ani bir seyahat veya yoldan gelenler hayatınıza romantizm, aşk ve yaratıcılık getirecek.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Hafta ortasında kısa bir seyahat çok romantik geçebilir veya başka bir yerde olan sevgilinizle duygusal konuşmalar yapabilirsiniz. Özellikle 26 Şubat yakınlarında doğanlar özveride bulunmaya hazır olacak ve tüm bir sene boyunca romantizm yaşayacaklar. Diğer yanda evle bağlantılı para işlerinde gelişmeler olabilir. Örneğin ev veya mülkten para gelebilir ya da ev için gereken parayı bulabilirsiniz. Temmuza kadar eski bir sevgili veya çocukla ilgili eski bir mesele yeniden gündeme gelebilir.