Meryem Uzerli ve giyotin...

Ne kadar soğuk ve ne kadar ölümü hatırlatan bir laf değil mi giyotin? 

Oysa idam mahkumları için en acısız ve çabuk ölüm olsun diye tasarlanmıştı Fransız Devrimi ardından.

Bugünlerde ekranlarda olan bazı işler de bana giyotinin hikayesini hatırlatıyor.

Amaç bambaşka olsa bile ortaya çıkacak sonuçlar açısından tatsız tuzsuz olma ihtimali olan işler bunlar.

***

NTV bugün “Doku” Meryem Uzerli belgeselini ekrana getirecek. Çekimleri bir yıl sürmüş, kamera İstanbul-Berlin adım adım takip etmiş vesaire diye anlatmışlar basın bülteninde.

Bir dakika durmak lazım burada... Meryem Uzerli, tek bir dizide şöhret basamaklarını tırmanmış bir oyuncu. Sonra hayatımıza tükenmişlik sendromunu sokan kişi.

İyi oyuncu olabilir, çok akıllı olduğu da kesin zira Türkiye’den uzak olduğu dönemde instangram paylaşımlarıyla gündemde kalmayı bildi, adını unutturmadı. Peki tüm bunlar, birisinin belgeselini yapmak için yeterli mi?

Elbette değil zaten burada dert belgesel yapmak değil bir grup pazarlaması.

Yani Doğuş Grubu’na ait Star Tv’de başlayacak  Gecenin Kraliçesi dizisi için yine Doğuş Grubu’na ait NTV’de pazarlama faaliyetidir bunun adı.

NTV, Ara Güler’in ya da Aziz Sancar’ın belgeselini yapsa, yayınlasa anlarım ama Meryem Uzerli belgeseli de ne? Bir dizi uğruna bir diğer markanın imajına zarar vermeyi göze almak ilginç bir adım...

***

Doğuş Grubu bu konuda sinerji yaratmayı başarmış bir grup, total faydaya bakıyorlar sonuçta.

Ben ve benim gibi 3-5 kişinin görüp yakıştıramadığı  pazarlama stratejisi başarılı olursa Star Tv’de bir dizi tutacak, iki sezon gitse, milyonlarca lira kar bırakacak.

Yaptıkları ayıp değil de pazarlamayı fazla gözümüze sokmak.

Peki tüm bunlar ya geri teperse? Bakın yüksek beklenti yaratmak içini fazlasıyla doldurmayı gerektirir.

İki sezon önce Kurt Seyit ve Şura’da beklenti çıtası o kadar yükseğe kondu ki  seyirci ekranda gördüğünü sıradan buldu.

Şimdi Meryem Uzerli belgeseli yaparak ve abartarak beklenti çıtası bu kadar yükseğe çıkarsa sonu hayal kırıklığı da olabilir...

***

Meryem Uzerli’nin belgeseli yapılmaz mı? Günün birinde Oscar Ödülü kazanır ya da en iyi kadın oyuncu dalında en azından finale kalır, o zaman elbette yapılır. 

Akıllı ve güzel bir kadın olan ve iyi oyuncu sinyalleri veren kaç kişinin belgeseli yapıldı ki Meryem  Uzerli’nin belgeseli olsun.

Eğer Meryem Uzerli’nin kafalarda halen Hürrem Sultan olduğunu fark edip, onu kırmak ve Uzerli’yi normalleştirmek adına böyle bir iş yaptılarsa oyunu daha akıllı oynadıkları söylenebilir.

Sonuç fark etmez.... Meryem Uzerli sevdiğim, sosyal medyada da takip ettiğim bir oyuncu.

Ancak daha belgeseli yapılacak seviyede, o kadar büyük fark yaratmış birisi de değil...