Metabolizmaya CAN SUYU

Yaz sıcaklarında; metabolizma düzeni, cilt ve böbrek sağlığı için, vücudun bol sıvıya ve dengeli beslenmeye ihtiyacı var. Her gün en az 8-12 bardak su için.

Hava sıcaklıkları arttıkça vücudumuzun su ihtiyacı da artıyor. Metabolizma düzeni, cilt ve böbrek sağlığı için vücudumuzun sıvıya ve dengeli beslenmeye ihtiyacı olduğu bir gerçek. Su; vücut ısınını dengeleyen, eklem aralarını kaygan tutan, beyni ve organları dış etkenlerden koruyan ve bizi hayatta tutan en önemli içecektir. Bu nedenle her gün en az 8-12 bardak yani 2 - 2.5 litre kadar su içilmesini öneriyorum. Düzenli su içmenin yanı sıra  yediğimiz yemeklerin de su içerdiğine dikkat etmeliyiz. Ayran, taze meyveler sebzeler, maden suyu su ihtiyacının karşılanmasına destek olur.

Sebze çorbalarını deneyin

Sıcak havalarda kendimizi daha dinç ve formda hissetmek için bol vitamin ve minerale ihtiyacımız var. Bu besinleri de sebze ve meyvelerden almak en kolay yoldur. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre vücudun, gerekli vitamin ve mineralleri alarak, sağlıklı bir şekilde fonksiyon edebilmesi için günlük minimum 200 gram sebze ve meyve yenmeli. Bir kase sebze çorbası, önerilen minimum miktarın yüzde 15’ini taşır. Böbreklerimizde taş ve idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için su içmeyi eksik etmemeliyiz.Havuç ve soğan gibi az fosfor içeren sebzeleri, böbrek sağlığınızı için öneriyorum.

CİLDİNİZ KIRIŞMASIN 

Cildimizin de elastik yapısını koruması ve kendini yenilemesi için suya ve bazı besinlere ihtiyacı vardır. Cilt, kuru kaldığında elastik yapısı bozulur ve buruşmaya başlar. Su içerseniz cildinizi yaşlanmaktan koruyabilirsiniz. Akne tedavisine iyi gelen A vitamini besini en çok havuç, ıspanak, lahana ve kavunda bulunur. Lahana, ıspanak ve havuç çorbalarını, hem cildinizin genç kalması, hem de sağlıklı görünmesi için tavsiye ediyorum.