Mete Kalkavan iyi maç yönetti

Bir tarafta ligde istediği şampiyonluğu yakalayamayan ancak elde ettiği ikincilik ile önümüzdeki sezon Avrupa’da oynamayı garantileyen Fenerbahçe, diğer yanda ise ligde ilk beş takım arasına dahi giremeyip Avrupa umudunu tamamen bu maçı kazanarak UEFA’nın verdiği cezayı gelecek sezon çekmek üzerine kuran Galatasaray vardı. İşte bu ezeli iki rakip arasındaki derbide gülen taraf Sarı-Kırmızılı ekip oldu.

Kaleci Volkan’ın yokluğunda Fabiano ile oyuna başlıyan Fenerbahçe’de savunmanın sağında Şener yer alırken orta alan ve hücum hattında herhangi bir değişim yoktu. Galatasaray takımında ise son maçların başarılı golcüsü Sinan Gümüş gol ümidi olarak ilk onbirdeki yerini aldı. Maçın ilk yarısının ilk yarım saatinde rakip alanda basan, rakip oyunculara top ile oynama şansı tanımayan ve gol  pozisyonu arayan takım olan Galatasaray, aradığı golü  köşe vuruşundan gelen topta Podolski’nin kafa vuruşu ile kazandı. İlk yarının kalan dakikalarında ise biraz kımıldamalarına sarı lacivertli takım istediği golü bulamadan soyunma odasına gitti.

İkinci yarıya Fenerbahçe, V.Persie’nin yerine Fernandao ile başlarken Galatasaray’da ise sakatlanan Sneijder’ın yerine Chedjou oyuna girdi ve Bu yarıda daha canlı oynayan Fenerbahçe rakibinin fiziksel olarak düşüş göstermesini de fırsat bilerek gol pozisyonları da buldu ancak skoru değiştirecek vuruşu bir türlü yapamadı.

Sezon başından bu yana çok zor maçlarda görev yapan, derbi maçları sorunsuz atlatan ve MHK’nin cankurtaranı olan Mete Kalkavan, bir sezonluk performansı ile bu maçta düdük çalmayı hak eden isim oldu.

Dün akşamki oyunda pozisyonlara yakın oldu, futbolcular arasındaki gerginliklere olumlu bir şekilde yaklaştı ve başarılı yönetimi ile sezonu yüzünün akı ile bitirdi. Podolski’nin golünde ofsayt yoktu, kale içinden çıkan Hasan Ali ofsayt pozisyonunu bozdu. Sportmenliğe aykırı hareketlerinden dolayı Muslera ve Alper Potuk’a gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Rakiplerini sert bir şekilde düşüren Semih’e ve Yasin’e gösterdiği sarı kartlar yerindeydi. Hakan Balta’ya gösterdiği sarı kart ise biraz hafif kaldı.