Mete Kalkavan maçın önüne geçti

Kağıt üstünde Trabzonspor’un favori olduğu bir maçtı. Bordo-Mavili ekipte üç önemli oyuncunun sakatlığı takımın oyun sistemini değiştirmiş. Üçlü orta saha sıkıntı yaratıyor. Bir de bunlara İvanildo Fernandes’in sakatlığının eklenmesi Ünal Karaman’ın planlarını hepten bozdu. Buna rağmen Trabzonspor ilk 15 dakikadan sonra oyuna ağırlığını koydu. Pereira’nın ortasında Novak topu ağlara gönderdi. 

Maçın 2-0’a gidecek durumu yoktu. Çünkü Trabzon orta sahasını oluşturan oyuncular etkisizdi. Abdülkadir Parmak, Obi Mikel ve Sosa çok üretken değildi. G.Birliği bu zaafı avantaja çevirmesini bildi. Özellikle 35. dakikadan sonra tehlikeli ataklar geliştirdi. Oyunu rakip alana yıktı. Sio’nun önderliğinde net fırsatlar yakaladı. Kaleci Uğurcan’ın kurtardığı iki tane pozisyon vardı ki, Trabzonspor adına şanstı. Nwakaeme’nin yakaladığı pozisyonu gole çevirememesi tribünü çıldırttı. Sörloht’un ilk 45 dakikada varlık gösterememesi oyundan kopuk oluşu Trabzonspor’u etkisizleştirdi. Gençlerbirliği’nin baskısı devre biterken sonuç verdi. Stancu fileleri havalandırdı. 

İkinci yarıda Trabzonspor öne geçmek için baskılı başladı. Gençlerbirliği ise her hattıyla direnç gösterdi. Nwaakaeme’nin ceza sahasında düşmesi ve hakemin verdiği penaltı tartışmalara neden oldu. Topun başına gelen Sörloht kaleciyi terse yatırdı.

Sturridge’in girmesi tribünleri havaya soktu ama golü Sessegnon attı ve Trabzon sahasında çok önemli iki puan kaybetti.  

Trabzon’un yediği ikinci golde Gençlerbirliği oyuncularının yaptığı verilmemesi ve Başkent ekibinin golü atması maçın kaderini etkiledi. VAR neden devreye girmiyor, neden uyarmıyor bu sorgulanmalı..