Mete Kalkavan sınıfı geçti

Galatasaray adına, kupada Fenerbahçe ile oynayacağı final maçında favori olmadıkları için ne yapıp, yapıp kazanması ve ligde ilk beş takım arasına girmek için avantaj sağlaması gereken bir maçtı. Beşiktaş takımı da aynı Galatasaray gibi puan kaybına tahammülü olmayan,kazanıp şampiyonluk yolunda son iki haftaya avantajlı girmek için sa haya çıktı.

İşte bu ortamda oynanan maçın ilk yarısında hiç kimsenin tahmin etmediği şekilde rakibine basan, top oynatmaya ve gol pozisyonu kovalayan bir Galatasaray karşısında istediğini yapamayan ve şaşkınlık yaşayan bir Beşiktaş izledik.

İkinci yarıda biraz daha canlı oynayan Beşiktaş usta oyuncusu Sosa ile bulduğu 3 pozisyonda da golü bulamadı. İlerleyen dakikalarda rakip ceza alanı üzerindeki baskısını artıran Siyah-Beyazlılar aradığı golü Gomez’in ayağından bularak istediği üç puanı aldı.

Mete Kalkavan süper ligde bu sezonun başından bu yana çıktığı maçlarda eğilmedi, bükülmedi. Ufak tefek hatalar yaptı ancak güçlü, büyük takım-küçük takım ayırımı yapmadı ve bu derbi maçta düdük çalmayı sonuna kadar hak etti. Dün de sonucu etkilemeyen bazı faul ve kart hataları yapmasına rağmen bu gergin oyunda başarılı sayılacak yönetimi ile sınıfı geçti.

4.dakikada topsuz alanda Beck’in sarı kartı gerektirecek şekilde yaptığı faulu göremedi. 8’de Podolski’ye topsuz alanda yaptığı sportmenlik dışı faulunden dolayı gösterdiği sarı kart doğruydu. Hakemin düdüğü sonrası rakibine çelme takan Tosic’e ve onun boğazına sarılan Sabri’ye gösterdiği sarı kartlar doğruydu. 31’de Emre’ye yaptığı sert faulden dolayi Olcay’a göstediği sarı kart yerindeydi. 42’de bilerek topa eli ile dokunup rakibin bir atağıni kesen Marcelo’ya gösterdiği sarı kart doğruydu. 53’te Sneijder’e gösterdiği sarı kart gereksizdi. Beşiktaş’ın Gomez ile bulduğu gol öncesi Cenk Tosun ofsayt değildi. Yardımcı hakem Serkan Ok’un devam kararı harikaydı.

Gol anında sahaya giren taraftarı hakem görse normalde oyunu durdurur. Ama gol atılma anında durdurulmaz. Çünkü o kişinin oyuna ve oyunculara herhangi bir müdahalesi yok. Bu nedenle gol geçerli.