Mete Kalkavan’dan skandal karar

Bu maçtan bir gün önce seyrettigimiz Galatasaray-Başakşehir maçındaki futbol keyfi üzerine Beşiktaş-Trabzon arasındaki mücadelede de güzel futbol bekleyenler istediklerini göremediler. Beşiktaş’ta bu sezonki alternatif oyuncu sayısının fazla olması Caner, Talisca, Tosic gibi takımın banko oyuncularının yokluğunda bile Şenol hocayı sıkıntıya sokmadı.  Uzun bir aranın ardından Napoli maçında sonrada da olsa formasına kavuşma fırsatını bulan Oğuzhan bu maçta orta alandaki yerini alırken Cenk ve Aboubakar ikilisi gol hattında forma bulan isimler oldu.

Rakibi Trabzon’a göre çok daha kaliteli oyunculardan oluşan SiyanBeyazlılar çok hızlı başladığı oyunda Aboubakar’ın kaçırdığı golün ardından Rhodolfo’nun kafa vuruşu ile golü buldu. Penaltı golü sonrasında rahatlayan Beşiktaş bu kez Aboubakar ile kaçırdığı gol pozisyonu sonrasında Rodolfo’nun ciddiyetsiz hareketi sonrasında Yusuf’un attığı gol ile rakibine yeniden motivasyon kazandırarak soyunma odasına girdi. İkinci yarıda her iki takım da girdikleri pozisyonlardan faydalanamadı.

Mete Kalkavan geçen sezonun tartışmasız en başarılı hakemi iken bu sezonda istenen çizgiyi bir türlü yakalayamadı. Bu önemli maça da form durumundan dolayı değil ismi ve kokartı nedeniyle atandı. Kalkavan taşıdığı FIFA kokartına yakışmayan hatalı dengesiz kararlar verdi. Quaresma’nın  Yusuf’un ayağına  sakatlayıcı bir şekilde basmasına kırmızı kart yerine sarı kart göstermesi ise tam bir rezaletti. Trabzon ceza alanı içinde

Quaresma ile Bero mücadelesinde ucuz bir penaltı kararı verdi. Benim merak ettiğim ise acaba bu pozisyon Beşiktaş aleyhine olsa Kalkavan bu penaltıyı yine verebilecek miydi? İkinci yarıda Atiba’nın rakibini N’Roye’yi tutarak yere indirmesine penaltı vermeyerek önemli bir hata yaptı . Oğuzhan’ın M.Ekici’ye dirseği de sarı kartlıktı. Daha önceden kartı olduğundan kırmızı görmeliydi.