Mete Kalkavan’dan tartışmalı kararlar

Önce evinde Osmanlıspor karşısında iki puan, sonra da Torku Konyaspor deplasmanında üç puan kaybeden Fenerbahçe, ligin ikinci yarısının en kötü takımlarından Galatasaray ile oynadığı erteleme maçına ilk onbirde olmadığı için hocası Pereira’ya küfür eden Caner’in kadro dışı kalmasının moralsizliği  ile başladı.

MHK daha önce ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe maçına da vermiş olduğu Mete Kalkavan’,ı dün akşam ki maçta tekrar görevlendirerek ona olan güvenini göstermiş oldu. Hakemlik kariyerindeki ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yöneten Mete Kalkavan, bazı sarı kart hataları haricinde kötü bir maç yönetmedi ancak yardımcısı Aleks Taşçıoğlu’nun yaptığı ofsayt hatası maçın önüne geçti.

4.dakikada Sneijder’ın Mani ye yaptığı faulde sarı kart göstermemesi doğruydu. 19.dakikada Gökhan Gönül ile Podolski arasındaki mücadelede Podolski’ye sarı göstermeyerek doğru karar verdi. 20.dakikada Fener ceza alanı içinde kafa topuna çıkan Alves’in eline top çarptı. Alves’in kasdi bir hareketi yoktu ve kolları açık değildi. G.Saraylılar’n penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. 28. dakikada ceza alanı dışına çıkan Muslera topa göğsü ile dokundu, el ile oynama yoktu. 35.dakikada Mehmet Topal top ile ilerleyen Yasin’e sarı kartı gerektiren bir faul yaptı. Hakem hata yaparak bu pozisyonu değerlendiremedi.

37.dakikada rakibi Denayer’e kontrolsüz bir şekilde faul yapan Nani’ye sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Maçın en çok tartışılan pozisyonunda Podolski’nin Fenerbahçe ağlarına gönderdigi pozisyon öncesi yardımcı hakem Aleks Taşçıoğlu’nun kaldırdığı ofsat bayrağı tartışmaya açıktı.  65.dakikada rakibinin bileğine kontrolsüz bir şekilde basan Yasin’e gösterdiği sarı kart doğruydu

Wesley Sneider’ın Nani ye yaptığı sert faule sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Mehmet Topal’a kayarak sert müdahalede bulunan Sabri’ye gösterdiği sarı kart doğruydu. Fenerbahçe’nin daha üstün gözüktüğü Arena’daki derbi 0-0 bitince kazanan Beşiktaş oldu.