Mete Yarar ve TRT Belgesel...

Bazen daha doğrusu çoğunlukla televizyon programları isimleri yıldız yapar. Bazen de aksi olur, bilinen isimler programları çok seyredilir hale getirir.

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar’ın TRT Belgesel’de ekrana gelen Şahit Olun, belgesel serisinden söz ediyorum. 

Dağlıca’dan şehit haberlerinin geldiği gün sosyal medyada yazdıklarıyla daha geniş kitlelere ulaştı Mete Yarar.

O günden beri de hemen her terör olayında yazdıkları paylaşılıyor ve tartışılıyor. Bir sürü televizyon kanalı ve radyolardan üst üste davetler alıyor, çoğuna da katılıyor Mete Yarar.

Mesela Salı günü Cnn-Turk’te söyledikleri yaklaşık 30 dakika içerisinde çeşitli gazetelerin internet sitelerinde manşet olmuştu.

Sonuç olarak Mete Yarar popülerliği arttıkça sosyal medyada takipçi sayısını arttırıyor ve Şahit Olun programını yazdıkça da izleyici sayısı da artıyor. Youtube’dan çeşitli bölümlerini seyrettiğim bir iş zaten Şahit Olun.

Haber televizyonculuğu, kamera açısı vesaire üzerinden değerlendirmek gibi bir iş yapmam zira girilmesi en zor yerlerden görüntüler getiriyor program ekranlarımıza.

TRT Belgesel’e de küçük bir tavsiyede bulunayım, yayın akışlarında ve Facebook sayfasında programı daha görünür kılmanın bir yolu mutlaka bulunmalı...

Rusya haberleriyle dalga da geçilir

Rusya’da iş şirazesinden çıktı tam anlamıyla...

Hadi Türk kahvesi ve Tarkan’ı yasaklama önerisini bile anlarım ama Moskova Şehir Meclisi Üyesi Gerasimov’un “İngilizcede Türkiye ile aynı anlama geldiği için hindi eti de yasaklanmalı” önerisi hakikaten tam bir saçmalık zirvesi...

Bazen karşınızdakilerin ruh halini anlamak adına bu tür haberler yapmak da  fayda var... Gelelim işin ciddi haberler boyutuna...

Rusya tüm sebze ve meyve ürünlerine ithalat yasağı koydu haberleri geliyor ama durum öyle değil. Mesela limon ve kabuklu yemiş ithalatına devam edecek Rusya. Yani ihtiyaç-menfaat ilişkisi sürüyor bir şekilde...

Ancak esas önemli nokta da bu değil yayınlarda üzerinde durulması gereken.

Rusya’da yayın yapan Gazete.ru adlı bir internet sitesi durumu tam olarak özetlemiş: “Başka ülkelerden giyecek ve giysi getirmeyi yasaklamak, o ülkenin ekonomisinin gücünün değil, zayıflığının göstergesidir”

Süper bir cümle, çok doğru bir bakış açısı.

Getirdiği hemen her yasak aslında Rusya ekonomisinin dışa bağımlı yanlarını gösteriyor.

Öpüşmeye meraklısın değilsin

Paramparça dizisinin setinden gelen son haber, Nurgül Yeşilçay ile Erkan Petekkaya’nın öpüşürüm, öpüşmem tartışması...

Öpüşmek istemeyen Petekkaya, bu sahne olmalı diyen Yeşilçay’a kızmış vesaire...

Bu haber niye sızdı bilmem ama bildiğim Paramparça’nın her iki ismin de kariyerlerini kurtardığı...

Eğer naz niyaz işleri başladıysa durum her iki isim için de uzun vadede sıkıntı yaratabilir.

Yok diziden söz edilsin diye haber dolaşıma girdiyse, bu kadar ayrıntıya gerek yok...