Meyve suyuna 5 lezzet aroması

- Tarçın: Meyveli bir içecek hazırlarken en önemli nokta fazla şeker kullanmadan tatlılık yakalamaktır. Tarçın kullanarak hem tatlı hem de kalorisi düşük içecekler elde edebilirsiniz.  

Muzlu tarçınlı ve yulaflı meyveli içecek: 1 muz, 4’te 1 su bardağı yulaf, 1 su bardağı az yağlı sade yoğurt, 1 ya da 2 çay kaşığı esmer şeker, yarım  bardak yağsız süt, 1 tatlı kaşığı tarçını robotta karıştırın. Ortalama 300 kaloridir.

- Taze yeşillikler: Antioksidan etkiye sahip taze yeşillikler özellikle yaz mevsiminde daha ulaşılabilir durumdadır. Kalori içeriği bakımdan az fakat kattıkları aroma bakımından zengin olan bu besin grupları meyveli içeceklerinizi hem görüntü hem de tat bakımından zenginleştirir. Nane, ıhlamur, limon yaprağı, kişniş, lavanta ve fesleğen içecekleriniz güzel tercihlerdir.

Çilek ve fesleğenli içecek: 5-6 tane orta boy çilek ; 4’te 3 su bardağı taze yoğurt; 5-6 fesleğen yaprağı; 1 çorba kaşığı taze limon suyu;  1 tatlı kaşığı tarçın. Hepsini robotta öğütün. Yaklaşık 175- 200 kalori.

- Lor ya da rikotta peyniri:?Protein bir bakıma mideye yapışarak uzun süre tokluk hissi sağlar. Böylece kilo verdirir. Protein bakımından zengin bir besin olan peyniri hazırlayacağınız içeceklerde kullanarak mükemmel bir ara öğün elde edebilirsiniz.

Kremalı şeftali: Yarım su bardağı lor ya da rikotta; 1 orta boy şeftali; 1 su bardağı buz; yarım su bardağı elma ya da şeftali suyu,  1 tatlı kaşığı bal. İçeceğinizin besin değeri 240 kaloridir.

- Avokado:?potasyum, lif ve omega 3, omega 6 gibi sağlıklı yağ asitleri grubundan zengin bir besin kaynağıdır.  Özellikle Brezilya’da dondurma yapımında kullanılan avokado meyveli içecekler için güzel bir seçim olacaktır.

Yumuşak kavunlu içecek: 1 orta boy avokado; 2 dilim kavun; 1 su bardağı soya sütü; yarım su bardağı elma suyu; 2 çay kaşığı bal. Ortalama 240 kaloridir.

- Beyaz fasulye: Meyveli içeceklerde pek kullanılan bir besin olmayan beyaz fasulye besin öğesi içeriği bakımından en zengin besinlerden biridir. Fasulye etin yerine tutucak et özellikleri gösteren tek besindir yani hem sebze hem ettir denilebilir. Fasulyeli içecekler hazırlayarak içeceğinizi lif, protein, demir ve potasyum bakımından zengin hale getirebilirsiniz.

Vanilyalı-fasulyeli içecek: 4’te 1 su bardağı beyaz fasulye; 1 su bardağı vanilyalı az yağlı yoğurt; 1 su bardağı soya sütü; 1su bardağı buz; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 tatlı kaşığı bal. 300 kaloridir.