MHK, aynı tas aynı hamam

Hakemler devre arası seminerden bir çıktılar, pir çıktılar.. İkinci yarı başladı ve iki haftada oynanan maçlarda hakem hatalarından başka bir şey konuşamıyoruz.

Hakem hatası yaşanmayan tek maç ise kar nedeniyle ertelenen Trabzonspor-Beşiktaş maçı oldu! MHK içindeki karmaşa ne yazık ki tüm hızı ile devam ederken kurulun gizli başkanı Bünyamin Gezer’in hakem atamalarındaki keyfi tutumu da devam ediyor.

Buradan MHK başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nu bir abisi olarak bir kez daha uyarıyorum. Başkan olarak sorumluluk kendisinde, yani davul onun boynunda.o zaman yetkiyi de başkalarına bırakmamalı yani tokmağı da kendisi eline almalıdır. Yoksa kredisi hızla tükenmektedir.

 Osmanlıspor-Galatasaray müsabakasında ev sahibi takımın atmış olduğu ikinci gole Galatasaraylı oyuncuların itirazları yersizdi. Osmanlıspor’un golcüsü Umar’ın tabanı topa dokunmak için kalkarken kaleci Muslera topa uzaktı ve tehlikeli bir hareket yoktu.

Bu maçta Halis Özkahya’nın en önemli hatası ise sarı kartı olan Hakan Balta’nın spoortmenlik dışı bir şekilde topla eli ile oynamasına ikinci sarı kartı göstermemesiydi .

Fenerbahçe-Rizespor maçında ise hakem Deniz Ateş Bitnel’in Fenerbahçe lehine verdiği ilk penaltı kararı hatalıydı ve bu pozisyonda Volkan Şen rakibinin ayağına kendisi takılarak yere düştü ve hakemi yanıltarak haksız bir penaltı kararına neden oldu. Diğer iki penaltı kararı ise doğruydu. Deniz Ateş Bitnel oyun genelinde eğilmeden, bükülmeden bir maç yönetti.

Sivasspor-Eskisehirspor maçında ise Sivasspor’un kazandığı golde top Eskişehirli oyuncunun kafasından sekerek Atıf’ın ayağına gelmişti. Ancak önce ofsayt kararı veren hakem Ali Palabıyık itirazlar üzerine gol kararı verdi.

G.Antepspor-Bursa maçında ise G.Antepspor’un attığı ikinci gol öncesinde yaklaşık bir metrelik ofsaytın yardımcı hakem Samet Çavuş tarafından görülmemesi inanılır gibi değildi.

Konyaspor-Kayserispor maçında hakem Koray Gencerler, Konyaspor lehine çok net bir penaltıyı vermedi.