MHK, geri vites yaptı!

Süper Lig’de ilk 17 haftalık bölüm göz açıp kapayıncaya kadar biterken oynadığı keyifli futbol ile birlikte attığı gol sayısı ve kazandığı maç sayısı ile Beşiktaş ligin en tepesinde yer almayı bildi.

17. haftanın maçlarına baktığımız zaman Fenerbahçe’de oynarken yaptığı sinirli hareketleri Başakşehir forması altında da sürdürmek isteyen Emre Belözoğlu, hakem Abdulkadir Bitigen’den 30 saniye içinde 2 sarı kart birden görerek takımını 10 kişi bıraktı ve Fenerbahçe forması ile Başakşehir forması arasındaki farkı da yaşayarak öğrenmiş oldu!

Bu sezonun hakem hatalarından en çok canı yanan takımı tartışmasız Kasımpaşa idi. Kasımpaşa -Trabzonspor maçını yöneten hakem Özgür Yankaya ilk yarıda çok doğru bir tespit ile evsahibi lehine penaltı kararı verdi. İkinci yarıda Kasımpaşa’nın penaltı beklediği pozisyonu çok iyi süzerek devam ettirdi ancak maçın sonlarında Trabzonspor ceza alanı içinde Mustafa Yumlu’nun bir güreşçi gibi hareketleri ile rakibi Del Valle ‘yi düşürmesi ve hatta üstüne oturması karşısında hakem Özgür Yankaya’nın penaltı kararı vermemesi inanılır gibi değildi. Ve hakem hataları nedeniyle Kasımpaşa’nın kayıp puanlarına yenileri eklenmiş oldu.

Bir önceki hafta oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisi bitiminde Mustafa Denizli’nin hakem Mete Kalkavan’ı hedef alan eleştirileri sonrasında MHK dik durdu ve doğru bir karar ile Mete Kalkavan’a Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçını verdi. Bu kez maç bitiminde Fenerbahçe’nin sinirli yöneticisi Mahmut Uslu’nun hakem Mete Kalkavan’ı hedef alan eleştirileri vardı. Hakem camiasının beklentisi ise Mete Kalkavan’a tekrar Süper Lig’de maç verilmesi ve Galatasaray’a karşı gösterilen dik duruşun, aynı şekilde Fenerbahçe’ye de gösterilmesiydi. Ancak MHK yetkilileri Galatasaray’a gösterdikleri cesareti Fenerbahçe’ye karşı ne yazık ki gösteremediler. Mete Kalkavan’ı  PTT 1’inci Lig maçına atayarak Fenerbahçe karşısında bir kez daha  “geri vites” yaptılar.

Beşiktaş -Konyaspor maçına hakem olarak Serkan Çınar’ın atanması da bana biraz garip geldi.. 7 Kasım tarihinde yönettiği Rize-Galatasaray maçı sonrasında 5 hafta ceza verilip Süper Lig’den uzak tutulan bir hakemin Süper lig lideri Beşiktaş’ın maçına verilmiş olması MHK’nin ne denli özensiz bir şekilde maçlara hakem atadığının belirgin örneklerinden birisiydi. MHK, ligin devre arasında hakemlerini ara seminere alacak ve ligin ilk yarısında yapılan hakem hatalarını masaya yatıracak.

Keşke ligin ilk yarısında MHK tarafından yapılan hatalı hakem ve gözlemci atamalarını da  masaya yatıracak bir üst kurul olsa da MHK yöneticilerine de bir seminer verebilse!