MHK intihar ediyor

İstanbullu FIFA hakemi Hüseyin Göçek’e MHK’nin yaptığını düşmanları bile yapamazdı. Hüseyin Göçek 13 Nisan Çarşamba günü Liverpool-B.Dortmunt maçında Cüneyt Çakır’ın ekibinde kale arkası hakemliği yapmak üzere uçak ile İngiltere’ye gitti. 14 Nisan Perşembe gecesi Türkiye saati ile gece oniki de biten müsabakada görev yaptı ve gece maçtan sonra da maçın gözlemcisi ile gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Sabaha karşı yatıp bir kaç saat uyuduktan sonra kalktı ve İngiltere’den tekrar uçağa binerek 15 Nisan günü 17. 30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi.

Buraya kadar herşey normal gibi gözüküyor. İşte asıl sorun bundan sonra başlıyor. Ne yaptığını kendilerinin de bilmediği Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki MHK büyük bir skandala imza atarak perşembe gecesi İngiltere’de maçta görev yapan Hüseyin Göçek’e cumartesi günü saat 13.00’te Rizespor-Osmanlıspor Süper Lig maçını yönetme görevini de veriyor. Zavallı Hüseyin Göçek havaalanından İstanbul’daki evine bile uğrayamadan oradan Trabzon’a uçuyor ve oradan da kara yolu ile Rize’ye geçerek yorgun, uykusuz, dağılmış bir şekilde Rizespor -Osmanlıspor maçını yönetmek zorunda kalıyor. Ve tabi ki maçta da sonucu etkileyen bir hata yapıyor. Şimdi MHK’nin yaptığı bu garip atamaya baktığımız zaman ortaya üç tane ihtimal çıkıyor. Ya bu MHK o kadar şaşkın ve dünyadan habersiz ki, Hüseyin Gökçek’in İngiltere’de maçı olduğundan haberleri yok. Ya da Hüseyin Göçek’e karşı bir art niyetleri var ve onu bitirmek istiyorlar. Veya sene sonunda gideceğini bilen MHK Süper Lig’in altına dinamit koymak için elinden geleni yapıyor. Yukarıdaki ihtimallerin hangisine bakarsak bakalım hepsi birbirinden vahim! MHK’nin geçen haftaki hataları sadece bununla sınırlı değil. Yaşar Kemal Uğurlu diye Ankaralı bir hakem var. Bu sezon başlayana kadar bırakın Süper Ligi ,PTT 1. Lig’de bile zor maç alabilen Yaşar Kemal Uğurlu’ya yeni MHK çok uğurlu geliyor ve birden bire Süper Lig’de önemli maçlarda düdük çalmaya başlıyor. Geçtiğimiz hafta da Antalyaspor-Galatasaray maçında görev alıp patlıyor!

Yaşar Kemal Uğurlu’nun yıldızının birdenbire parlamasının nedeni iyi bir hakem olmasından kaynaklanmıyor. Kendisinin tek özelliği MHK ikinci başkanı Bünyamin Gezer’e çok yakın olması. Ankaralı hakemler Yaşar Kemal Uğurlu için MHK ikinci başkanı Bünyamin Gezer’in “manevi oğlu “diyorlar. Yani ortada tam bir ahbap-çavuş ilişkisi söz konusu. Durum böyle olunca  iyi hakemler değil “manevi evlatlar “ Süper Lig’de maç yönetiyor ve neredeyse her maçta da fahiş hakem hataları yaşanıyor.