MHK sınıfta kaldı

MHK’nin en önemli görevlerinden biri maçlara en formda ve en hazır hakemi atamak, hakemlerin rahat bir kafa ile maçlara çıkmasını sağlamaktır. Eğer ki Fenerbahçe, Galatasaray  ve Beşiktaş arasındaki maçlara hakem ataması yapılacaksa MHK Başkanı’nın çok daha dikkatli olması gerekir.

MHK, bu sezon oynanan iki önemli maçta da hakem atamalarında önemli hatalar yaptı ve bu maçlarda da sonucu etkileyen önemli hakem hataları yaşandı. 6. haftadaki Beşiktaş- Fenerbahçe maçına verdiği formsuz ve UEFA koşularında başarısız olmuş Halis Özkahya çok önemli hatalar yapıp o günden sonra ülkemizde görev alamadı.

***

Ülkemizin tartışmasız en çok ses getiren derbisi olan Fenerbahçe-Galatasaray maçında da hatalı atama yapan MHK, geçtiğimiz sezon FIFA listesinden düşürülen, son dönemin formsuz ve tartışılan ismi Fırat Aydınus’u bu maça verdi. Oysa ki bu Fırat Aydınus, 5.haftada yönettiği Gençlerbirliği-Beşiktaş maçında rakibinin yüzüne dirsek atan Mario Gomez’i oyundan atamamış ve o Alman oyuncu da ertesi hafta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında iki gol birden kaydetmişti. Gözlemcisinden düşük not alan Fırat Aydınus, ancak 4 hafta sonra Süper Lig’de görev yapabilmişti. Cezadan çıkan Fırat Aydınus’u Süper Lig’de Akhisar-Eskişehir maçına veren MHK, hemen akabinde de kendisini Fenerbahçe-Galatasaray maçına atayıp yaşanan olumsuzlukların en büyük mimarı oldu. Formsuz ve kafası dolu olan Aydınus, tüm takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullanırken yardımcısı Arkın Akgöl ile birlikte derbinin sonucunu etkileyecek önemli hatalar yaptı.

***

Derbi maçın hakem ataması kadar hakeme not veren gözlemci ataması da hatalar ile doluydu. Hakem camiasında Fırat Aydınus’un en yakın arkadaşı olan YUNUS YILDIRIM’ın “ahbap-çavuş ilişkisi içinde” gözlemci olarak dev derbiye atanması, kötü bir yönetim gösteren Fırat Aydınus’a 8.4, Fenerbahçe golü öncesi ofsaytı kaçıran yardımcı hakem Arkın Akgöl’e ise 8.5 gibi çok başarılı anlamına gelen kural tanımaz  notlar vermesi, MHK adına skandal sayılacak olaylardı.

Benim merak ettiğim ise MHK’nin bu skandal notlar karşısında hakem Fırat Aydınus ve gözlemci Yunus Yıldırım’a karşı bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı. Bunun da takipçisi olacağımı buradan belirtmek istiyorum.

12 Eylül tarihinden bu yana Süper Lig’de maç verilmeyen İlker Meral, MHK tarafından ilginç bir şekilde lider Beşiktaş’ın Antalyaspor deplasmanında oynadığı müsabakaya atandı. Ne oldu da İlker Meral 6 hafta süre ile Süper Lig’den uzak tutuldu, ne oldu da İlker Meral’in iyi bir hakem olduğunun farkına varıldı ve birdenbire lider Beşiktaş’ın bu önemli maçına verildi?

Sevgili Kuddusi Müftüoğlu, lütfen insanların kafasını karıştırmayın!