Mihenk taşı Türkiye

Amerika Dışişleri Bakanı Tillerson diyor ki; "Müslüman Kardeşler, Türkiye'ye hizmet ettiler."

İslam coğrafyasında terör örgütlerinin korunup kollanması, Amerika'nın bakış açısı aslında.

Müslüman Kardeşler; Ortadoğu sosyolojisinin gerçeğidir. Peki neden; bu coğrafyadaki insanların, elinden silah olmaması ve şiddete başvurmamasına rağmen "terörist" muamelesi görmekte?

Neden; halkı ile sorunu olan yönetimler çok sevilmekte?

Neden; terör örgütleri korunup kullanmakta? Neden; coğrafyanın tabii refleksleri, Müslüman Kardeşler gibi hor görülmekte?

Neden; kontrol edilemeyen hareket, kişi ve fikirler hep sorundur kendileri açısından?

İsrail'le, halktan kopuk yönetimleri ve rejimleri bir araya getirmek, İsrail'in güvenliği içindir.

Coğrafyanın doğal zenginliklerini, bu coğrafyanın kontrolsüz gerçek sosyolojisine teslim etmek olmaz! Çünkü küresel güçlere değil, seçimle başa geldikleri için, onlara teveccüh eden halkalara hesap verecekler.

Türkiye; bu alt yapıyı pekiştirir diye tedirginler. Müslüman Kardeşlerin değil, bu halkların tercihleri ​​için ise; bunlar için Tillerson "Müslüman Kardeşlerin, Türkiye Hükümeti'nin parçası" olduğunu iddia etmiş!

Esasında mesele gayet sadedir.

"Demokrasi ve özgürlük" pankartı ile yıllardır toplumları dizayn etmek isteyen Batı, şimdi terör örgütleriyle ve dizayna devam ediyor. Giderek demokrasi kavramı, işine yaramıyor. Çünkü bu mantık ile bakmaya devam ederse, bugünlerde Mursi gibi seçilerek gelenlere sahip çıkması gerekirdi.

Bu arada Tillerson; Türkiye - Rusya yakınlaşmasından da rahatsız olanları gizlememiş!

"Türkiye'nin en önemli ortağı" olduğunu ifade etse de, kendileri dışında birisine bir gelişme söz konusu olursa, ondan derhal harekete geçtikleri de sır değil!

İşte şimdi terör örgütleri (ana şemsiyesi PKK) Suriye, Irak, İran ve Türkiye'de farklı kamuflaj edilen örgütü durmadan desteklemektedir. Geçen hafta Polis Akademisi bir rapor yayınladı. 2015 yılında bölücü terör örgütüne 3.968 kişi, 2016'da ise 621 kişi katılmış.2017 Mayıs ayı sonuna kadar sadece 48 kişi örgüte katılmış.

Bu tespitler şunu anlatmakta! "Devlet, kendi milli çıkarları ve hesapları ile hareket etmekte." Bölge insanını, bu örgütün kan çemberinden kurtarmayı başarmak. FETÖ üyelerinin, sonradan polis ve askeri kurumlarımızınmilli ve yerli kabiliyeti, net gözükmeye başladı. Bu kanlı terör örgütü ile, profesyonel mücadele sonuç vermekte. Dışarıdan gelen ve ciddi devletlerden verilen desteklere rağmen, sonuç manidardır! Bu kadar net bir duruma ses çıkarmayan Amerika'nın müttefiki olan Türkiye değil, terör örgütü ile operasyon yapmayı çıkarı olarak belirleyebiliyor.

Türkiye'ye; silahsız Müslüman Kardeşlere mesafe koymasını ister, lakin kendisi hergün masum insanları öldüren PKK ve türevlerine destek verilmesine, Türkiye'den sert çıkılmasını da yadırgamaktadır. Ne kadar düz mantık değil mi?

Tillerson'dan bir kaç gün önce, muhalefet liderinin yanında Müslüman Kardeşlere atıfta bulunarak, Rabia işareti üzerinden algı yaratması, akıllara soru işaretleri soktu. "Kontrollü işlem başlatılmış" olma ihtimali, kafamızı yormadan edemiyor haliyle!

Sonuca göre, bu örgütlerin kullanma süresi önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bu durumu sonlandıracak tek şey, her anlamda güçlü Türkiye'dir. Biz güçlendikçe, anlaşmak zorunda kalacak dünya var karşımızda. İlke felan beklemek abestir. İşte tam da bu durumda, ülke içerisindeki her türlü provokatif ortam, ateşe yol açıyor. Terazinin bir gözünde Türkiye, diğerinde ise Türkiye'nin karşısına dikilmiş "kurulu düzen"! Tercihi Türkiye olanın, adımları da Türkiye olmalıdır.