Millet bu futboldan boşuna kaçmıyor!

Benim bildiğim, topun ayaktan ayağa dolaşması gerekir ama; Türk futbolunda elden ele dolaşıyor... Beşiktaş maçında Atınç'ın ve Fenerbahçe maçında Mehmet Topal'ın pozisyonları; "Büyüklere insani yardım" etkinlikleri çerçevesinde, el bebek-gül bebek edildi.

Ne hikmetse, bu tür garip durumlar; hep belli takımların adı etrafında cereyan ediyor. Kurgu desem, ayıp olacak... Tesadüf desem, yazık olacak... Şans desem, komik olacak... Mehmet Topal, "Ben hakem olsaydım, attığım golü saymazdım" demesine rağmen, Fenerbahçe'nin defolu golünü aklamaya çalı- şanlar var.

Elden ele oynanan bu futbola birileri burnunu sokuyor... Çomak sokuyor... Kuşku sokuyor... Bu yüzden de, maçları bir avuç insan seyretmeye gidiyor. Hileli mala itibar yok.

Süte su karıştırıyorsunuz. Ete domuz/ at/eşek türü de katıyorsunuz. Kırmızı bibere kiremit tozu ekliyorsunuz. Sucuğu olmadık sakatatla yapıyorsunuz. Genetikle oynuyorsunuz, hormon uyguluyorsunuz, doğanın doğal akışını tersine çeviriyorsunuz. Hiçbir şeyin tadı/tuzu/lezzeti kalmadı. Şimdi de futbolun içine ediyorsunuz.

Yeter artık!

Her hafta, nerede bir abidik-gubidik iş var, nerede hile/hurda var, nerede kafalar karıştırılıyor diye huylanmaktan/aranmaktan/şüphe etmekten canımız çıkıyor. Şu futbolu ne zaman adam gibi oynayacağız? Niye huzurulu, temiz, pak, dürüst değiliz?

Artık o hale geldik ki; kazara oluşmuş masumane hatalardan bile nem kapıyoruz. Paranoyak olduk. Ruh sağlığımız bozuldu.

***

Ben kendimi bildim bileli, MHK her sene (Hem de bazen aynı sezonda bir kaç kez) hakemlere seminer düzenler. Buna rağmen, hiçbir zaman işlerin iyiye gittiğini görmedim. Bu toplantılar, iyi giden tekerin ortasına çomak sokmak için mi yapılır?.. Hani, hakemlere "Ligin altını-üstüne getirin" diye talimat verseler; inanın futbolumuz bu denli yoldan/raydan/şirazeden çıkmazdı.

Millet, yalnız hakemlerden yana değil; ortalıkta dönen binbir çeşit dolaptan da şikayetçi... Koca Galatasaray Kulübü; lig devam ederken Karabük'ün hocasını ayartmaktan utanmıyor. İş belki hukuki ama, ahlaki değil.

Anlayacağınız pislik her yanımıza, her yerimize bulaştı. Belediyeye haber verin de, hemen bir vidanjör göndersin.

Ortalığı b.k götürüyor.