Millet durumun farkında!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partili eski bakanlarla bir araya geldi. Kimler yoktu ki?.. Neredeyse bu vakte kadar AK Parti hükümetlerinde görev almış olanların tamamı oradaydı.. İhraç edilenler ve istifa edenler dışında elbette.. Misal “FETÖ için cübbemi giyerim” diyen Bülent Arınç da vardı, FETÖ finansörlerinden birinin annesinin ‘manevi evlât’ gibi gördüğü Hüseyin Çelik de.. FETÖ’nün yargıyı teslim aldığı günlerde Adalet Bakanlığı koltuğunda oturan Sadullah Ergin de.. Demem o ki, AK Parti, bu kritik süreçte, büyük eleştirileri göze alarak böyle bir masa kurdu… Peki o iki isim neden yoktu bu masada?.. Dün bunca eleştiriyi göze alarak böyle bir buluşma tertipleyen AK Parti’deki o resme girmeyen Davutoğlu ve Gül hakkında, 22 milyon AK Parti seçmeni, en doğru yorumu yapmış olmalı..

Milletin yolunu inşaat şirketlerine vermişler!

İstanbul’da, Kartal ile Maltepe arasında Baransel Kışlası'nın E-5’e bakan kısmında bir büyük inşaat devam ediyor.. E-5 bağlantısından Soğanlık’a giden iki şeritli yolun tek şeridinde sürekli olarak hafriyat kamyonları var.. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Orası bizim sorumluluk sahamızda değil, Kartal’a bağlı” diyor.. Kartal Belediyesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin o inşaat firmasına şeritlerden birini kapatma izni verdiğini söylüyor.. Arkadaş.. Siz kimin yolunu kime veriyorsunuz?.. Millete ait bir yolu inşaat şirketlerine nasıl peşkeş çekersiniz?..

Galatasaray polemiği

Galatasaray’dan istifa eden bir isim, televizyon programında kulübü bombalayınca beklenen etik eleştiri geldi.. Muhteva hiç önemli değil.. Ama yıllarca GS’da yöneticilik yapmış olan Emir Sarıgül’ün, “..bunları televizyonlarda konuşmayalım…” uyarısının yeni bir kapıyı aralayacağını düşünüyorum.. "Başarı olur veya olmaz fakat kulüple ilgili konuları dedikodu yapar gibi açıklamak yakışmaz” diyen Sarıgül’ün bu tavrını önemsiyorum..

Modern zaman seyyahı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu öldü.. 55 yaşındaydı.. Benim takip ettiğim kadarıyla Faşist Gezi Kalkışması sürecine kadar sosyal demokrat namusu içinde habercilik yapan bir isimdi.. Fakat nasıl olduysa Gezi’den itibaren bambaşka birine dönüştü.. Millete düşman, öfke yüklü bir adam oldu..
Bu radikal dönüşümün nedenini hiç bulamadım.. Sanki o solcu Tayfun Talipoğlu gitti, yerine; FETÖ medyasına;“Gülen’le aynı ismi taşıdığı için programımı kaldırdılar” diye dert yanan bir Pensilvanya aşığı geldi.. “Benden PKK için terör örgütü dememi beklemeyin” diyen bir Kandil muhibi geldi.. Allah rahmet eylesin.. Ben 2013’e kadar tanıdığım haliyle hatırlayacağım modern zaman seyyahını..