Milletimize kimse şekil yapamaz!

Hafta içinde Fatih Belediyesi'nin organize ettiği güvenlikle ilgili toplantının misafiri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya beydi.

Neslişah Kültür Merkezi'nin salonunda yapılan toplantıda, sivil toplum örgütü mensupları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, güvenlik güçlerinin üst düzey yöneticileri bir araya gelmişti.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan beyin açış konuşmasından sonra Bakan Yerlikaya kürsüye geçti ve İstanbul'un ve Fatih ilçesinin güvenliği eksenli bir sunum yaptı.

Bakan Yerlikaya'nın, bakanlığa İstanbul valiliğinden geçtiği için şehrin tüm konularına hâkimiyeti normaldi.

Bu toplantıda sadece güvenlik eksenli olduğu için verdiği bilgiler de fevkalade önemliydi.

Valiliği döneminde Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi'nde yaptığı bir konuşmada 'İstanbul dünyanın en güvenli metropolüdür!' dediğini burada yazmıştım.

Bu son sunumunda 1 Haziran 2023 tarihi ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasındaki verileri paylaştı.

Mesela terörle mücadele bağlamında bu 9 aylık süre içinde PKK/KCK örgütlerine yönelik İstanbul genelinde 278 operasyon yapılmış, operasyonlar 496 gözaltı, 118 tutuklu, 142 adli kontrol ve 79 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle sonuçlanmış.

FETÖ ile mücadele bağlamında aynı tarihlerde 159 operasyon yapılmış, 350 gözaltı, 55 tutuklu ve 90 adli kontrol ile sonuçlanmış.

DAİŞ örgütüne karşı 101 operasyon yapılmış, 475 gözaltı, 117 tutuklu ve 56 adli kontrol ile sonuçlanmış.

Diğer sol terör örgütlerine karşı 84 operasyon yapılmış, 248 gözaltı, 81 tutuklu ve 86 adli kontrol ile sonuçlanmış.

Yani İstanbul halkının güvenliği için polis ve jandarma terör örgütlerine göz açtırmamış.

Teröristlerle mücadele edilirken terörü finanse edenlere de göz açtırılmamış. Onlara 18 operasyon yapılmış, 154 gözaltı 27 tutuklu ve milyonlarca liraya el konularak sonuçlanmış.

Bu 9 ay zarfında biri bombalı 8 terör eylemi engellenmiş.

Bu kadar mı?

Tabii ki değil. Bakan Yerlikaya'nın toplumun tüm kesimlerinin saygısı kazanmasının arkasında ülkenin huzurunu kaçırmaya çalışan tüm suç örgütlerine karşı ilan ettiği seferberlik yatıyor.

Mesela organize suç örgütlerine karşı 9 ay içinde İstanbul'da 112 operasyon yapılmış. 1254 gözlatı,735 tutuklu, 367 adli kontrol ile sonuçlanmış ve 90 çete çökertilmiştir.

27 milyar 181 milyon değerinde mal varlığına el konmuştur.

Türkiye genelinde ise 384 organize çete çökertilmiş ve 90 milyar liralık mallarına el konmuştur!

Tefecilere 38 operasyon yapılmış, 66 gözaltı 7 tutuklu ile sonuçlanmıştır.

Bu rakamlar 9 aylık İstanbul operasyonlarıdır.

Kaçakçılara 829, uyuşturuculara 6 bin 400 operasyon yapılmış, 49 bin 488 gözaltı ile sonuçlanmış.

Siber suçlarla ilgili 18 bin 32 çalışma yapılmış ve terörle iltisaklı 980 hesap, yasadışı bahisle ilgili 280 hesap ve çocuk istismarıyla ilgili 46 hesap tespit edilmiş ve yapılan operasyonlarla 5 bin 907 gözaltı yapılmış ve 528 kişi tutuklanmış.

Evden iş yerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, motosiklet hırsızlığı, kapkaç, dolandırıcılık, yağma gasp ve yankesicilik gibi asayişle ilgili her 10 olaydan 9'u aydınlatılarak şehrin güvenliği titizlikle sağlanmış ve suçlarda bir önceki döneme göre yüzde 51'e varan oranda gerileme kaydedilmiştir.

Bu rakamlar, İstanbul gibi bir büyük şehirde bu başarıyı sağlayan yetkililerin gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu gösteriyor.

Bakan bu başarıyı anlatırken en büyük desteği cumhurbaşkanından aldığını söylüyor ve İstanbul valisine, emniyet müdürüne jandarma komutanlarına ve tüm güvenlik güçlerine teşekkürü de ihmal etmiyor.

Ve 'Milletimize kimsenin şekil yapmasına müsaade etmeyeceğiz!' diyor.

Biz de bu başarının devam etmesi dileğiyle başta Bakan Yerlikaya olmak üzere güvenliğimize titizlenen herkese teşekkür ediyoruz.

Maşallah!